Hlavní obsah

Slávista Chaluš končí v Mladé Boleslavi, jde hostovat do Příbrami

Praha
Aktualizováno

Zdálo se, že by mohl zakotvit ve městě automobilů nastálo. Nastal však obrat. Fotbalový obránce Matěj Chaluš se dohodl na předčasném ukončení angažmá v Mladé Boleslavi a místo něj bude ze Slavie hostovat v Příbrami, kde s ligovým fotbalem začínal. Součástí dohody není opce na přestup.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Chaluš v dresu Příbrami si kryje balón před dotírajícím Josefem Šuralem ze Sparty.

Článek

Bolka měla o prověřeného obránce zájem. Podle zákulisních zpráv dokonce poslala v posledních dnech do Edenu nabídku, že by Matěje Chaluše ráda koupila na přestup.

Reakce sešívaných ji nepotěšila. Slavia stahuje stopera z hostování v Mladé Boleslavi a obratem ho do konce sezony posílá na hostování do Příbrami bez opce na přestup.

"Změnu děláme ze dvou důvodů. Jedná se o přání hráče, který má v tuto chvíli v Příbrami větší šanci pravidelně nastupovat. Matěj je stabilní člen reprezentace do 21 let a chceme, aby si v ní udržel svou pozici a hrál v týmu důležitou roli," vysvětluje na klubovém webu Michal Býček, tiskový mluvčí Slavie.

Jedenadvacetiletý obránce se vrací do klubu, ve kterém začínal profesionální kariéru. Na kontě má 69 ligových startů, z toho 37 v Příbrami a 32 v Mladé Boleslavi, kde hostoval rok a půl. V této sezoně stihl 15 startů, ale po zimních příchodech Aleksandara Šušnjara a Tomáše Hájka byl až třetím stoperem.

Příbram již v pondělí získala ze Slavie na hostování další talent ze své líhně, Jana Matouška. Ze Edenu jde hostovat k Litavce také kamerunský stoper Olivier Kingue. Třiadvacetiletý hráč na podzim a v předchozí sezoně hostoval v druholigovém Ústí nad Labem. Na severu Čech naskočil do 16 utkání druhé nejvyšší soutěže. Zkušenosti sbíral také v portugalském klubu Olhanense a v belgickém Standardu Lutych.

Reklama