Hlavní obsah

Bolka zbrojí! V poslední den přestupů sáhla po hráčích Slavie i Sparty. Z Edenu bere posilu i Liberec

Aktualizováno

Udržel kanonýra Komličenka, teď fotbalový klub z Mladé Boleslavi udělal další krok k posílení na zbytek jara. V poslední den zimního přestupového období se do tréninku s týmem zapojili čerství nováčci útočník Muris Mešanovič a obránce Jakub Jugas z pražské Slavie a také defenzivní hráč Tomáš Wiesner z pražské Sparty. Sešívaný dres na čas odkládá i záložník Jan Sýkora, který se vrací pro změnu do Liberce na hostování.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Muris Mešanovič odchází ze Slavie do Mladé Boleslavi.

Článek

Den po postupu v Genku sešívaní zužují kádr. Bosenský útočník Muris Mešanovič půl roku před koncem smlouvy odchází na přestup do Mladé Boleslavi. Slavii tak opouští po třech letech. Jakub Jugas bude hostovat v Mladé Boleslavi a Jan Sýkora v Liberci.

„S Murisem jsme se bavili o jeho případné budoucnosti v klubu. Jednání jsme vedli už v průběhu podzimu, kdy ještě probíhala jeho rekonvalescence po dlouhodobém zranění. Neshodli jsme se na podmínkách jeho dlouhodobějšího kontraktu, takže jsme čekali, jak se situace vyvine v průběhu zimy, kdy Muris naskočil do přípravy v plném zdraví," vysvětluje na klubovém webu Jan Nezmar, sportovní ředitel Slavie.

"Ze začátku vypadalo velmi nadějně, že by mohl svou šanci v kádru uchopit. Postupně z toho ale začal trošičku vypadávat, asi se na něm projevila dlouhá herní pauza. Navíc měl opět zdravotní problémy," dodává Nezmar.

Zlín na poslední chvíli cuknul

Jugas bude ve městě automobilů hostovat. „Jsem rád, že získám herní vytížení. Chtěl bych poděkovat zástupcům Slavie, že mi umožnili hostování v ambiciózním klubu, jako je Mladá Boleslav," říká stoper, o něhož hodně stál Zlín, odkud do Edenu přišel. Podle Nezmara však ševci z finální dohody odstoupili.

Sýkora pak jde k Nise jako domů. „Liberec je jediný tým v Česku, kam bych šel, takže jsem byl rád, že zde ta možnost byla. Jediná štace, kam bych teď na tři měsíce odešel. Chci se rozehrát a v létě se vrátit do základu Slavie," plánuje záložník.

V Mladé Boleslavi pak bude hostovat také sparťan Tomáš Wiesner. V devátém týmu ligy bude působit rok a půl. Každý půlrok si jej ale může Sparta stáhnout zpět. K prvnímu týmu se připojil před začátkem probíhající sezony, ve které vyběhl na trávník pětkrát v lize a dvakrát v poháru.

Reklama