Hlavní obsah

Někde ve hvězdách bylo napsáno, že tentokrát má Bohemka vyhrát, usmívá se trenér Hašek

Zlín

Místo snahy o aktivní fotbal vsadil trenér Bohemians 1905 Martin Hašek ve Zlíně na rozestavení se třemi stopery a hluboký blok. Fotbalistům z pražských Vršovic to po deseti ligových utkáních v řadě bez vítězství přineslo na hřišti Fastavu úspěch, domácí tým zdolali 2:0. Předtím se naposledy radovali z plného bodového zisku 7. října loňského roku po výhře 1:0 v Brně nad Opavou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians Martin Hašek

Článek

Proč jste na Zlín vyrukovali s úplně jinou taktikou?

Z principu. Prostě jsme po dlouhé sérii nezdarů potřebovali něco změnit. Víme, že nás sázka na defenzivu neposune dál. Dosavadní způsob hry nám ovšem body bohužel nepřinášel. Pouze šance. A tak jsme zkusili něco jiného. Počkali jsme si na Zlíňany, až přijdou k naší šestnáctce, a rozbijí se o nás. Přineslo to úspěch. Spoléhal jsem se, že my skórujeme z nějakého rychlého brejku, ale paradoxně se nám podařilo vstřelit rozdílový gól po standardce, které nám poslední dobou nešly.

Spadl vám po vítězství velký kámen ze srdce?

Ano. Jsem hrozně šťastný, přestože to na mně možná není tolik vidět. Uvnitř mám ale obrovskou radost. Důvodů je víc. Jeden z hlavních je ten, že v Bohemce je spousta lidí, které mám rád, a přeju si, aby byli hodně spokojeni. Moc důvodů k tomu v poslední době kvůli našim špatným výsledkům neměli. Teď nám všem snad zase začne aspoň trochu lepší období. A moc rád jsem i za hráče. Jsou to pracovití a pokorní kluci, a i oni si už zasloužili nějakou odměnu.

Zvítězili jste podle vašeho názoru ve Zlíně zaslouženě?

To netvrdím. Domácí nás ve snaze vyrovnat dostali pod tlak. Spíš silou vůle než vyšší herní kvalitou. Také na Zlíňanech bylo znát, že se jim nedaří a nejsou v dobrém rozpoložení. Snažili se prosadit především nakopávanými míči, z čehož vznikaly v našem velkém vápně závary. Všechny jsme ovšem přečkali. Měl jsem na lavičce pocit, že tentokrát bylo někde ve hvězdách napsáno, že Bohemka má ve Zlíně vyhrát.

Před utkáním se hodně spekulovalo o vašem případném konci ve funkci, pokud byste ani ve Zlíně neuspěli...

Žádný trenér nechce být pochopitelně odvolán. Já nejsem výjimkou. Tak teď snad budu mít na studium angličtiny víc času. (úsměv).

Vaši pojišťovací druhou branku vstřelil v závěru záložník Vacek, který podal velmi dobrý výkon. Souhlasíte?

Ano. Když odešel v zimě můj syn Martin do Sparty, tak jsem se na Kamila Vacka upnul. Cítil jsem, že on je schopný ho nahradit. Jsem vděčný vedení našeho klubu, že se nám ho podařilo získat. Moc jsem uvítal, že je tady.

Reklama