Hlavní obsah

Týden snů, rozplýval se Masopust a přiznával, že na lavičce jej deptala nervozita

Praha

Čtyři měsíce čekání utnul parádním přestavením. Fotbalový záložník Lukáš Masopust v pondělí první ligový start v dresu Slavie vyšperkoval gólovou trefou v duelu se Slováckem, který byl jubilejním sto padesátým v nejvyšší soutěži. Předešlý start si přitom připsal ještě během podzimu na minulé štaci v Jablonci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Masopust se synem po utkání se Slováckem v Sinobo Stadium v Praze.

Článek

„Věděl jsem přesně, kolik mám v lize odehráno utkání. A upřímně, už jsem začínal být nervózní, že premiéra ve Slavii nepřichází," vyprávěl pětadvacetiletý Masopust po pondělní bitvě se Slováckem, které Pražané zničili čtyřmi brankami.

Naposledy hrál tuzemskou nejvyšší soutěž ještě za Jablonec třetí listopadový den minulého roku. Pak kvůli zranění ze hry vypadl. V zimě se přesunul do Edenu a na soutěžní debut v dresu Pražanů musel čekat. „V hlavě mi pořád běželo, jak daleko mám asi do sestavy. Konkurence je tu obrovská. A paradoxně v okamžiku, kdy jsem se uklidnil a přestal situaci řešit, octl jsem se v základu," culil se Masopust.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha Lukáš Masopust a Simon Deli oslavují gól proti Slovácku.

Prvního ostrého startu se dočkal už ve čtvrtek při utkání Evropské ligy v Genku, kde oslnil při čtyřbrankovém postupovém vítězství. Nominace k ligové premiéře za Slavii přišla hned o čtyři dny později. A Masopust znovu patřil k nejlepším v dresu Pražanů. „Byl to týden snů. Z pohledu týmového i mého. Podepsal jsem se pod dva úspěšné výsledky, což pomáhá sebevědomí," neskrýval Masopust nadšení.

Pro vývoj duelu, v němž Slovácko v úvodu kladlo statečný odpor, byla rozhodující právě záložníkova trefa krátce před pauzou. „Byl to krásný okamžik. Stoch mi balon skvěle nachystal," lebedil si Masopust, jenž navýšil náskok po předchozím vlastním gólu Daníčka.

„Dvoubrankové vedení bylo pohodlné. Nemuseli jsme se nikam hnát, navíc jsme otupili i snahu Slovácka, které už nás tolik nedoráželo," rekapituloval průběh duelu Masopust a rozplýval se nad produktivitou Slavie posledních dvou duelech. „Snad nám forma vydrží," přál si při vidině střetů s Bohemians a Sevillou v Evropské lize.

Reklama

Související témata: