Hlavní obsah

Kvitová v lóži a penalta na kolejích. Moje vina, Škoďáka jsem rozhodil, hlásí trenér

Praha

Měli dva scénáře. Buď navázat na prohru 0:2 v minulém kole v Plzni, nebo na skvělou pohárovou výhru 4:1 v Genku. Fotbalisté pražské Slavie si v duelu 22. ligového kola suverénně vybrali druhou možnost a Slovácko v Edenu smetli (4:0). Z čestné lóže jim fandila i tenistka Petra Kvitová a sešívaným ani nevadilo, že kapitán Milan Škoda zahodil penaltu. Vinu za jeho minelu na sebe ochotně vzal trenér Jindřich Trpišovský a jen ilustroval, jaká pohoda momentálně v týmu lídra tabulky vládne.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha (zleva): Vladimír Coufal, Alex Král, Josef Hušbauer a Milan Škoda oslavují gól na 3:0 během utkání se Slováckem.

Článek
Fotogalerie

Proč měnit něco, co spolehlivě funguje? Kouč Slavie nedávno prozradil, že když se dívá na exekuci penalty, jeho hoši ji zahodí. Proto si na střídačce našel magické místečko, kde se otočí k pokutovému kopu zády, nedívá se - a pokaždé padne gól.

Milan Škoda měl možnost z penalty zvýšit na 4:0. Jenže Trmalovu bránu přestřelil tak mocně, že by balon klidně doletěl až na železniční koleje za Edenem.

Problém byl samozřejmě v trenérovi. „Jestli si mě Škoďák všiml, tak jsem ho úplně rozhodil. Zapomněl jsem se nekoukat, což jsem si uvědomil, až když se rozbíhal. Moje vina, už jsem nestihl dojít na osvědčené místo," přiznává Jindřich Trpišovský s úsměvem.

Podceňovat penaltovou magii se prostě nevyplácí. „Už jsem se stihl jen otočit, takže penaltu musím vzít na sebe. Na druhou stranu je dobře, že se mi ověřilo, že to funguje... Se Slováckem nás navíc zahození šance tolik nebolelo. Když jsme penaltu měli nedat, tak radši v takovém zápase," žádá kouč o odpuštění.

Počítá s výhodou širšího kádru

Budiž mu vyhověno, protože další schůdek k titulu je zdolán. Sešívaní navíc získali klid před nedělním vršovickým derby v Ďolíčku, kde je čeká tradiční fotbalová válka.

„Čeká nás tam úplně jiné utkání. Slavii se dlouhodobě na Bohemku nedaří, ať už herně, nebo výsledkově. Pamatuji si zápas, který skončil 0:0 a nevystřelilo se na bránu. Prostředí je hodně specifické," uvědomuje si Trpišovský.

Klokani nicméně půjdou do bitvy s jeho rozjetými chlapci jako outsideři.

„Doufám, že se potvrdí výhoda širšího kádru a možnost reagovat, že se někteří hráči hodí více na jednotlivá utkání. Evropské zápasy jsou jiné než ligové. A kluci ukázali, že dokáží přepnout, což bude nejdůležitější pro splnění cílů, které v sezoně máme. Musíme se umět připravit na typ zápasu, který nás čeká," avizuje kouč Slavie.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články