Hlavní obsah

Hráčem měsíce je navrátilec Kozák, mezi trenéry uspěl Weber

Praha
Aktualizováno

Hráčem měsíce za únor byl ve fotbalové lize vyhlášen liberecký útočník Libor Kozák, který se po návratu domů uvedl dvěma góly a jednou asistencí ve třech odehraných zápasech. Mezi trenéry uspěl mladoboleslavský Jozef Weber, který se svým týmem remizoval s Plzní a vyhrál nad Teplicemi a Jabloncem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Libor Kozák z Liberce se raduje z gólu.

Článek

Útočník Libor Kozák strávil většinu své kariéry v zahraničí, takže si svůj premiérový start v domácí soutěži paradoxně připsal až ve 29 letech v dresu Liberce. Někdejší útočník Lazia Řím či Aston Villy začal výborně.

Kozák se prosadil hned ve svém prvním střetnutí, když zvyšoval na konečných 4:0 proti Příbrami. Proti Baníku vyšel střelecky naprázdno, ale proti Dukle zařídil oba góly Slovanu, a tedy vítězství 2:0. Po jeho přihrávce se nejprve prosadil Hybš a dvě minuty před koncem zvyšoval sám Kozák pěkným obloučkem.

Weber působí v Mladé Boleslavi přesně rok

V zimní pauze nastalo v Mladé Boleslavi mnoho změn. Zdá se, že mají efekt. Středočeši hned v prvním jarním kole obrali o body druhou Plzeň, se kterou na domácí půdě remizovali 1:1. Následovala výhra v Teplicích 2:0 a naposledy si poradili i s Jabloncem, který po velmi zajímavém utkání zdolali gólem z nastavení.

Trenér Jozef Weber působí v Mladé Boleslavi přesně rok. Odkoučoval 34 zápasů, v nichž jeho tým získal 46 bodů.

Reklama