Hlavní obsah

Díky, Sparto, zachránila jsi tátovi život! Bitva nesmiřitelných má dojemnou dohru

Jen zřídka se podaří, že jeden zápas přinese hned dvě výhry najednou. Fotbalová Sparta takový double zaregistrovala. V ligové bitvě nesmiřitelných rivalů ostravský Baník na hřišti porazila 3:2. Vítězně pak dopadl také boj o život jednoho z fanoušků, který v letenském hledišti před utkáním zkolaboval. Díky pomoci zdravotníků kritický okamžik přežil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty (zleva) Benjamin Tetteh, Martin Hašek, David Moberg Karlsson a Bořek Dočkal se synem během děkovačky s fanoušky po utkání s Baníkem.

Článek

Dříve než na trávníku vzplála nesmlouvavá bitva, byl první zápas úspěšně vybojován. O život jednoho z domácích fanoušků.

Sparta teď zveřejnila dopis jeho dcery, která jménem celé rodiny za záchranu života děkuje.

„Jen díky přítomnosti záchranářů přímo na stadionu a rychlému profesionálnímu zásahu podle lékařů přežil. Chceme poděkovat všem, kteří byli při zásahu nápomocni," zdůrazňuje dcera.

Její otec je fanouškem Sparty celý život.

„Právě že byl v kritickou chvíli na stadionu, kde byla přítomna rychlá pomoc, mu zachránilo život. Troufám si říct, že mu Sparta vlastně zachránila život. I díky tomu můžeme věřit, že bude zase v pořádku," poukazuje dcera.

Reklama