Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Slavia 0:3Slavia dominovala na hřišti Klokanů, kterým sudí odvolal gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Souček (penalta) 0 : 1
45. Škoda 0 : 2
78. Hušbauer 0 : 3
Záznam online reportáže

Slavia Praha v duelu třiadvacátého kola nejvyšší fotbalové soutěže vyhrála na hřišti Bohemians 1905 a sedm kol před koncem základní části soutěže drží v čele tříbodový náskok na druhou Plzeň. Velmi výrazně do vývoj zápasu „promluvil“ systém VAR. Na základě záznamu totiž sudí Královec odvolal branku Bohemians 1905 a nařídil pokutový kop pro hosty, z něhož Souček vstřelil vítězný gól utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Souček ze Slavie proměňuje penaltu proti Bohemians 1905.

Článek

Slavia do zápasu vstoupila lépe. Byla aktivní, držela míč a kombinovala. Škoda s Masopustem dvakrát prověřili Fryštáka, který se vyznamenal i po centru Coufala z pravé strany, kdy Bořil mířil do středu branky.

Pak přišel prakticky jediný výpad domácích za celý první poločas. Po Bořilově centru se míč ze skrumáže v pokutovém území Bohemians dostal až k Vaníčkovi, který prošel přes půl hřiště na pravou stranu a po jeho centru Puškáč poslal Klokany do vedení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians 1905 v diskusi s rozhodčím Pavlem Královcem.

Jenže radost domácích měla jepičí život. Sudí Královec u videa posoudil souboj v pokutovém území domácích předcházející gólové akci, zákrok Krcha na Masopusta vyhodnotil jako nedovolený, tudíž trefu Puškáče zrušil a nařídil pokutový kop pro Slavii. Souček porměnil penaltu s jistotou - 0:1!

V dalším průběhu hosté jednoznačně kralovali. Stochovu dělovku zpoza velkého vápna však dokázal Fryšták vytlačit na břevno, vzápětí brankář Bohemians lapil i vynikající šanci Škody a vyrazil další parádní střelu Stocha.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Škoda ze Slavie Praha a Lukáš Hůlka z Bohemians během derby v Ďolíčku.

Pár vteřin před vypršením nastavení první půle však domácí tým srazil do kolen Škoda, který po centru Coufala hlavou zařídil hostům dvoubrankové vedení.

Po obrátce se domácí borci sice snažili o zvrat, ale prakticky neměli naději. Nebyli schopní kloudně ohrozit Kolářovu branku. A když už se Reiter protlačil z levé strany v pokutovém území Slavie do zdánlivě gólové pozice, vůbec se k zakončení nedostal, protože mu Ngadeu balón sebral.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Jaromír Zmrhal a Josef Hušbauer oslavují gól na 3:0 v utkání 23. kola proti Bohemians 1905.

Hosté, hrající s klidem a solidně kombinující, naopak po parádní akci navýšili vedení, když Stoch posunul ze středu hřiště míč na levou stranu k Hušbauerovi, který si jej navedl k pokutovému území a přesnou střelou pojistil tříbodový zisk. Slavia tak prodloužila sérii neporazitelnosti ve vzájemných zápasech s Bohemians už na devět utkání.

23. kolo první fotbalové ligy
Bohemians Praha 1905 - Slavia Praha 0:3 (0:2)
Branky: 26. Souček z pen., 45.+3 Škoda, 78. Hušbauer. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Hájek. ŽK: Krch, Vacek - Škoda, Hušbauer. Diváci: 4959.
Bohemians 1905: Fryšták - Dostál, Hůlka, Krch - F. Hašek (71. Marhún), Ljovin, Vacek, Bartek - Reiter (75. Záviška), Puškáč (75. Vodháněl), Vaníček. Trenér: M. Hašek.
Slavia: Kolář - Coufal, Ngadeu, Deli, Bořil - Souček, Král (82. Traore) - Masopust (65. Zmrhal), Hušbauer, Stoch - Škoda (76. Olayinka). Trenér: Trpišovský

Reklama

Související témata: