Hlavní obsah

Hlavně bez rukou, slyší obránci ve Slavii. Trpišovský zapojení videa schvaluje

Ani na okamžik nepochyboval! Trenér Slavie Jindřich Trpišovský po vítězné bitvě na hřišti Bohemians tvrdil, že zlomový moment celého zápasu v průběhu první půle, kdy Krch fauloval Masopusta, viděl jako na talíři. „Vyhodnotil jsem zákrok jako penaltový hned. Jen jsem doufal, že se sudí k celému okamžiku vrátí," pronesl Trpišovský po tříbrankové výhře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Souček ze Slavie proměňuje penaltu proti Bohemians 1905.

Článek

Nijak přitom neskrýval, že s poraženými soucítí. „Viděl jsem stejné rozhodnutí v minulosti ve Španělsku či v Nizozemsku. Když vstřelíte gól a není uznaný, jde o velký zásah. Ale když ještě k tomu čelíte penaltě, je to vážně hrozné," komentoval trenér Slavie Jindřich Trpišovský moment, který ovlivnil průběh duelu v Ďolíčku.

„Řešili jsme situaci s naším sportovním ředitelem Honzou Nezmarem. Říkal, že jako útočník čelil za zápas třem či čtyřem takovým zákrokům. Obránce používání videa odnaučí používat podobné zákroky. Nemůže přece útočníka stáhnout beztrestně. Však ti naši před každým zápasem slyší důrazné upozornění, aby nepoužívali v soubojích ruce," vyprávěl Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians 1905 v diskusi s rozhodčím Pavlem Královcem.

Jeho svěřenci na trávníku vnímali situaci podobně. „Jde o hodně nepříjemný okamžik. Bohemka měla smůlu, že vstřelila gól. Tým takový moment pochopitelně poškodil. Hned jsme běželi za sudím, aby situaci prostudoval," vyprávěl záložník Slavie Tomáš Souček, který následně penaltu proměnil.

„O faul se jedanlo, ale člověk nikdy neví, jaké záběry má sudí k dispozici. Každopádně když se šel rozhodčí Královec podívat na video, tak jsem věřil, že zákrok vyhodnotí jako faul," říkal Lukáš Masopust a soucítil s protihráči: „Takový okamžik by zlomil každého."

Reklama