Hlavní obsah

Zlín - Dukla 2:1Zlín rozhodl o své první jarní výhře doma penaltou v nastavení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Ostojič (vlastní) 1 : 0
28. Hadaščok 1 : 1
90. Poznar (penalta) 2 : 1
Záznam online reportáže

Zlín

Fotbalisté Zlína v sobotním 24. kole první ligy díky penaltě v nastavení porazili 2:1 poslední Duklu. Pokutový kop proměnil Tomáš Poznar, jehož dvouzápasový trest za úder loktem z předchozího zápasu s Ostravou ještě nevstoupil v platnost. V prvním poločase se domácí ujali vedení po vlastní brance Ivana Ostojiče, ale ještě před přestávkou Pražané zásluhou Vojtěcha Hadaščoka vyrovnali. Zlín po nepovedeném vstupu do jara vyhrál podruhé za sebou.

Článek

Zlínští začali velmi aktivně a uzavřeli soupeře před pokutovým územím. Jako první zahrozil Poznar, ale brankář Hruška byl u tyče včas. Tlak domácích vygradoval ve 21. minutě, kdy si centr z levé strany srazil do vlastní sítě Ostojič. Ševci tak před vlastními fanoušky skórovali po 335 minutách.

Trenér Dukly Skuhravý sice udělal oproti minulému kolu hned sedm změn v základní sestavě, na hrotu ale ponechal dva zkušené útočníky. A právě jejich spolupráce vedla k vyrovnání. Holenda poslal kolmicí do brejku Podaného, který obešel gólmana Rakovana i obránce Zlína a umožnil Hadaščokovi pohodlně vyrovnat.

Zlín se brzy oklepal, ale jeho hře ve zbytku úvodního poločasu chyběl větší nápad a moment překvapení. Po Čanturišviliho akci střílel po zemi Jiráček, ale Hrušku nenachytal. Domácí měli výraznou převahu, o čemž svědčí i poměr rohů 11:0 ve prospěch Fastavu.

Úvod druhé půle přinesl očekávaný scénář. Snahu domácích o vítězný gól na straně jedné a poctivou defenzívu s rychlými brejky na straně druhé. Jenže po chvíli bylo vše jinak, protože Dukla postupně vyrovnala hru a vytvářela si i šance. V 54. minutě pálil González do brankáře, ještě blíže ke gólu měl Hadaščok po minele Bartošáka, ale Rakovan byl připraven.

Závěrečný nápor Zlína odstartovala akce střídajícího Matejova, jeho zpětnou přihrávku dostal do ideální střelecké pozice Jiráček, ale levačkou přestřelil. Domácí ale nakonec přeci jen dokázali vstřelit rozhodující gól. Po stažení Poznara nařídil rozhodčí penaltu, kterou zlínský útočník proměnil.

Poznar se tak střelecky prosadil ve druhém utkání po sobě, když i v minulém kole proti Ostravě vstřelil vítěznou branku. Právě po utkání s Baníkem disciplinární komise potrestala zlínského útočníka dvouzápasovým zákazem startu, který ale ještě před utkáním s Duklou nenabyl právní moci a Poznar mohl ještě nastoupit.

Fastav Zlín - Dukla Praha 2:1 (1:1)
Branky: 21. vlastní Ostojič, 90.+6 Poznar z pen. - 28. Hadaščok. Rozhodčí: Proske - Kotík, Kříž. ŽK: Jiráček, Džafič - Lukáš Holík, Hadaščok, Bezpalec, Podaný. Raspopovič. Diváci: 3164.
Zlín: Rakovan - Libor Holík (71. Matejov), Bačo, Buchta, Bartošák - Hlinka - Džafič, Jiráček (84. Jakubov), Podio (78. Hronek), Čanturišvili - Poznar. Trenér: Pivarník.
Dukla: Hruška - Kozma (43. Souček), Bezpalec, Ostojič - Raspopovič, Hanousek - Hadaščok (81. Douděra), Lukáš Holík, González (68. Djuranovič) - Holenda, Podaný. Trenér: Skuhravý.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice