Hlavní obsah

Změna! V televizi se už neobjeví řádící fotbaloví fanoušci

Praha

Po sobotním utkání Fortuna ligy mezi Spartou a Plzní O2 TV Sport nadále nebude zabírat divácké výtržnosti na českých prvoligových stadionech. Na svém Twitteru to uvedl výkonný ředitel sportovních kanálů O2 Marek Kindernay.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zápas na Spartě s Plzní byl v 82. minutě přerušen a policie vyklidila sektor hostujících fanoušků, odkud se ozývala pyrotechnika.

Článek

"Nechceme propagovat to, co fotbalu škodí," zdůvodňuje krok Kindernay. Podobný model už funguje v rámci zápasů Ligy mistrů a Premier League. Kindernay ale dodal, že zaznamenané záběry budou v případě potřeby samozřejmě poskytnuty Policii ČR.

Během sobotního utkání několik diváku vhodilo pyrotechniku do sektoru příznivců protivníka. Zraněna byla mimo dalších i nezletilá dívka a sektor hostů musel být vyklizen policií. Ačkoli se prvotně myslelo, že pyrotechnika létala jen ze sektoru příznivců Plzně, podle všeho tomu bylo i naopak. Fanoušci se poté hojně dohadovali, zda první pyrotechniku hodili domácí, či hosté.

O tématu se následně diskutovalo i v jednom z pořadů O2 TV, kde byli hosty například bývalí fotbalisté Vladimír Šmicer a Miroslav Matušovič nebo Ondřej Kasík, ředitel komunikace AC Sparta Praha. Po každém dílu zmíněného pořadu putují peníze na charitu, podle slov Kindernaye výtěžek z příští epizody poputuje na rekonvalescenci zraněné fanynky.

Reklama