Hlavní obsah

Slavia vyhrála i v Příbrami a je zase blíž mistrovskému titulu, Plzeň ztrácí devět bodů

Praha
Aktualizováno

Reprezentační přestávka klepe na dveře. V úvodním nedělním utkání 25. kola fotbalové Fortuna ligy Bohemians doma jen remizovali 0:0 s Opavou. Klokani tak dál čekají na domácím stadionu na vítězství. Tři body tam brali naposledy 22. července v utkání se Slováckem. Fotbalisté Slavie Praha vyhráli na hřišti v Příbrami 2:0 a vedou tabulku o devět bodů před Plzní. Udělali tak další krok k zisku mistrovského titulu, Příbram nedala gól ani z penalty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie se dostali do vedení v ligovém utkání v Příbrami velmi brzy po trefě Olayinky.

Článek
Fotogalerie

Klokani se na vlastním trávníku souží. Doma zvítězili v úvodním kole nad Slováckem, ale od té doby v Ďolíčku nevyhráli a prokletí nezlomili ani s Opavou. Ani jeden z týmů nedal gól, oba celky si tak připsaly do tabulky po bodu.

Sešívaným hrálo před zápasem vše do karet. Plzeň v pátek padla i v Teplicích, a tak Pražané věděli, že jim výhra dá v čele tabulky náskok devíti bodů.

Slavia vstoupila do utkání skvěle a už po necelých třech minutách vedla, což ji ukolébalo. Výkon nebyl optimální, ale stejně lídr ligy držel vedení. Po přestávce navíc Hušbauer pojistil náskok favorita a bylo hotovo. Příbram odmítla duel zdramatizovat, když Květ poslal penaltu nad břevno. Středočeši se Slavií prohráli poslední vzájemný zápas.

Dokáže fotbalová Slavia proměnit náskok devíti bodů v čele tabulky v zisk mistrovského titulu?
Ano.
94,7 %
Ne.
5,3 %
Celkem hlasovalo 4431 čtenářů.

Reklama