Hlavní obsah

Sparta bere posilu. Od Rosického a Wengera z Arsenalu!

Praha

Angličané do českého fotbalu nechodí. Jednu takovou posilu si ovšem během reprezentační pauzy pořídila pražská Sparta. Uzávěrka přestupů je dávno pryč, takže je jasné, že nejde o hráče. na Letné nastoupil nový vedoucí fyzické přípravy hráčů Ben Ashworth. Dvaačtyřicetiletý odborník spolupracoval čtyři roky se sportovním ředitelem Tomášem Rosickým během působení v Arsenalu.

Foto: sparta.cz

Ben Ashworth, nový vedoucí fyzické přípravy fotbalistů Sparty.

Článek

Kvalifikaci Ligy mistrů stále nevzdávají. Po podzimu byli na dně, díky jarní jízdě jsou však stále ve hře o druhou příčku ligové tabulky. Fotbalisté Sparty teď mají nového člena realizačního týmu. Funkce Bena Ashwortha se v zahraničí nazývá „head of performance".

„Ben má obrovské zkušenosti v oblasti fyzioterapie a fyzické přípravy. Chci hráčům přiblížit, jaké nároky je můžou čekat v zahraničí. Velice dobře ho znám. Je pracovitý, ambiciózní a má rád úspěch. To je pro mě velice důležité," vysvětluje Tomáš Rosický pro klubovou televizi, proč Angličana do sparťanských služeb povolal.

Fyzioterapeut pocházející z Londýna působí ve sportu posledních dvacet let. Pracoval třeba s ragbisty nebo olympioniky, především však má zkušenosti s fotbalem. V Praze je teprve pár dnů.

U Kanonýrů končil společně s Arsénem

„Šest let jsem byl v Arsenalu. U prvního týmu jsem začínal v roce 2012 a končil v květnu 2018 společně s Arsénem Wengerem. Skvělých šest let, kdy jsme se postupně zlepšovali jak mimo hřiště, tak na něm. S realizačním týmem jsme byli skoro jako rodina," líčí Ashworth.

Nechtěl přijít do neznáma, proto se na nové angažmá připravil.

„Spartu znám, její historie v evropském fotbale je neuvěřitelná. Samozřejmě ji znám i díky Tomášovi. Od chvíle, kdy jsem tuhle práci vzal, jsem si také hodně zjistil. Pročetl jsem si 125 let dlouhou historii Sparty, která má opravdu velikou tradici. Je skvělé tu být," těší se Angličan proškolený Kanonýry.

Reklama

Související témata: