Hlavní obsah

Kdo tady zůstane neporažený!? Komličenko a spol. jdou proti Spartě

Duely národního týmu s Anglií a Brazílií jsou minulostí. Fotbaloví fanoušci si teď zase musejí najít zábavu na domácím klubovém kolbišti. Sobotní zápas 26. ligového kola mezi Mladou Boleslaví a Spartou od 15:00, by zárukou kvalitní podívané mohl být. Ani jeden z týmů ještě na jaře neokusil hořkost porážky, Letenští letos dokonce nadále drží plný bodový zisk.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanská radost po jednom z gólů během podzimního duelu proti Mladé Boleslavi (4:1).

Článek

Třetí Sparta se na pět bodů přiblížila druhé Plzni a ucítila lákadlo předkol Ligy mistrů. První zápas po pauze však pro ni může být ošemetný.

„Jsem plný očekávání. Hráči se nám sjeli z reprezentačních srazů kompletně teprve ve středu, což není příjemné. Ale pokud chceme hrát na špici, musíme s takovou situací počítat. Je třeba se s tím vyrovnat," říká na klubovém webu trenér Zdeněk Ščasný.

Hráčům, kteří v Praze zůstali, přišla pauza vhod.

„Dostali jsme prodloužený víkend, všichni si odpočali. Já si reprezentační přestávku užil a teď už se těším na start ligy," usmívá se záložník Martin Hašek.

Polovina kádru byla pryč

„Během reprezentační pauzy jsme samozřejmě i trénovali, hlavně herní věci, přihrávkové drily, sprinty. Jediné, čemu se nedalo věnovat, byla taktika, protože zhruba polovina kádru byla pryč. Ale i tak měly tréninky vysokou úroveň a tempo. Doufám, že to v sobotu prodáme," přeje si Hašek.

Jenže i Boleslavi se daří, na jaře neprohrála jediné utkání.

„Nepříjemný soupeř. Hodně jim pomohlo zimní posílení, dali se dohromady. Ale pokud chceme pomýšlet na udržení naší série, musíme se připravit tak, abychom vyhráli. Dát si pozor na Komličenka, Matějovského, Mešanoviče. Hlavně je potřeba se přichystat na celý tým Boleslavi, působí teď hodně kompaktně," přemítá Ščasný.

Zápas je také zkouškou pro fanoušky Sparty. Jejich klub je stále v podmínce a případné výtržnosti v Mladé Boleslavi mohou znamenat uzavření letenského sektoru při derby v Edenu.

Reklama

Související témata: