Hlavní obsah

Plzeň si zahrávala, po výhře ale snížila náskok Slavie. Jablonec zničil Příbram

roj, dosSport.cz
Aktualizováno

O překvapivé výsledky nebyla po reprezentační přestávce nouze, v obou nedělních duelech 26. kola fotbalové ligy se ale žádný neurodil. Druhá Plzeň doma porazila Bohemians 1905 3:2 a náskok Slavie snížila na sedm bodů, třetí Spartě pak odskočila na osmibodový rozdíl. Jablonec doma přehrál suverénně Příbram 3:0 a upevnil si čtvrté místo v tabulce.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Tomáš Chorý z Plzně se raduje z třetího gólu s Milanem Petrželou (vpravo).

Článek
Fotogalerie

Slavia i Sparta v sobotu ztratily, což Plzni nahrávalo do karet. Viktoriáni neponechávali nic náhodě a po dvou rychlých úderech Beauguela z úvodu zápasu se zdálo, že výsledek už je jen otázkou skóre. Úřadující šampióni ale ustali s aktivitou a málem za to pykali.

Bohemka ještě do poločasu neproměnila penaltu, ale po přestávce góly Hůlky a Jindřiška srovnala, navíc zahodila stoprocentní šanci k obratu v utkání. Výhru nakonec Západočechům vystřelil střídající Chorý a Viktoria si tak po porážkách se Spartou a Teplicemi spravit chuť.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jean-David Beauguel z Plzně se raduje z gólu proti Bohemians 1905.

Příbrami nepomohla ani obnovená premiéra pod trenérem Nádvorníkem, který vystřídal zkušeného Csaplára. Už po dvanácti minutách vyškolil obranu Středočechů parádním sólem Jovovič. Stejný hráč před přestávkou rozvlnil síť podruhé, ale sudí ho neuznal a nařídil penaltu, kterou proměnil Trávník.

Na 3:0 po přestávce uzavřel Doležal. Jablonec má s Příbramí z posledních dvou zápasů dohromady skóre 9:0. Středočeši jsou třetí od konce a čekají je ještě tuhé boje o přežití.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Jablonce (zleva): Michal Trávník, Bogdan Vatajelu, Martin Doležal a Jakub Považanec oslavují gól na 2:0 proti Příbrami.

Výsledky 26. kola první fotbalové ligy:
Pátek
Karviná–Ostrava 2:0
Sobota
Opava–Dukla 2:0
Mladá Boleslav–Sparta 2:1
Teplice–Slovácko 2:0
Zlín–Olomouc 0:2
Slavia–Liberec 1:1
Neděle
Jablonec–Příbram 3:0
Branky: 12. Jovovič, 43. Trávník z pen., 49. Doležal
Plzeň–Bohemians 3:2
Branka: 8. Beaguel, 11. Beauguel, 86. Chorý – 63. Hůlka, 74. Jindřišek

Reklama