Hlavní obsah

Jablonec - Příbram 3:0Nádvorníkovi premiéra nevyšla. Jasnou prohru Příbrami odstartovalo sólo jak od Messiho

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Jovovič 1 : 0
43. Trávník (penalta) 2 : 0
49. Doležal 3 : 0
Záznam online reportáže

S novým trenérem Příbrami Romanem Nádvorníkem nepřišly body ani góly. Středočeši prohráli na hřišti Jablonce 0:3 a nástupci Josefa Csaplára tak nevyšla obnovená premiéra na lavičce Středočechů, kde před necelými devíti lety v první lize začínal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Jablonce (zleva): Michal Trávník, Bogdan Vatajelu, Martin Doležal a Jakub Považanec oslavují gól na 2:0 proti Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Po nádherné individuální akci se trefil Vladimir Jovovič, do poločasu ještě z penalty Michal Trávník a krátce po pauze přidal třetí zásah Martin Doležal. Tým s nejhorší obranou v lize zůstává na čtrnáctém místě.

Domácí poslal do vedení už ve 12. minutě Jovovič po nádherném sólu. Téměř jako z dílny hvězdného Lionela Messiho. Míč převzal u postranní čáry před svou lavičkou. Černohorský reprezentant využil rozevírající se defenzivy hostí, prohnal se kolem několika nedůsledných hráčů soupeře až do vápna a tam míč chytře poslal k tyči.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Tomáš Holeš z Jablonce a Oliver Juan Kingue Simon z Příbrami.

V tu chvíli platilo otřepané nedáš, dostaneš. Jen chvilku předtím totiž spálil obrovskou šanci Příbrami Filip Hlúpik, jehož vychytal Vlastimil Hrubý. Brankovou příležitost však domácí Příbramským sami nabídli špatnou přihrávkou, jinak však soupeře do šancí téměř nepouštěli.

Po první půli vedli zelenobílí 4:1 na střely na branku, 5:0 na rohové kopy a skóre bylo 2:0. Druhý gól přidal ve 43. minutě Michal Trávník z pokutového kopu za faul na Jakuba Považance. Desítku sudí Ondřej Pechanec nařídil až po konzultaci s asistentem Zdeňkem Vaňkátem a odvolat tak musel druhý Jovovičův gól. Ten padl bezprostředně po nedovoleném zákroku a branku Pechanec nejprve uznal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Trávník z Jablonce proměňuje nařízenou penaltu proti Příbrami.

Po poločase Roman Nádvorník vystřídal hned dva hráče. Severočeši však brzy přidali třetí zásah po pěkně sehrané standardní situaci. Nejlepší střelec Jablonce usměrnil do branky přihrávku Tomáše Hübschmana.

Příbram mohla snížit v 73. minutě, když střídající hráč Ibrahim Keita po chybě domácích už obešel i gólmana Hrubého. Ovšem z velkého úhlu míč do branky nepropasíroval, když střelu dokázal zblokovat Tomáš Holeš.

Na podzim Jablonec rozdrtil Příbram na jejím hřišti 6:0, nyní si s ní poradil 3:0. Hrstka hostujících fandů pak v posledních minutách dlouho skandovali jméno Nádvorníkova předchůdce Josefa Csaplára.

26. kolo první fotbalové ligy
FK Jablonec - 1. FK Příbram 3:0 (2:0)
Branky: 12. Jovovič, 43. Trávník z pen., 49. Doležal. Rozhodčí: Pechanec - Vaňkát, Vodrážka. ŽK: Nový, Matoušek (oba Příbram). Diváci: 2406.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Kubista, Břečka, Sobol - Hübschman - Jovovič (73. Fábry), Trávník, Považanec (65. Kratochvíl), Vatajelu - Doležal (81. Chramosta). Trenér: Rada.
Příbram: Kočí - Nový, Chaluš, Tregler, Jablonský - Hlúpik (46. Keita), Soldát (46. Polidar), Matoušek, Kingue, Voltr (72. Vůch) - Fantiš. Trenér: Nádvorník.

Reklama

Související témata: