Hlavní obsah

Hráčem března je spolehlivý střelec Hora, trenérem Jílek

Praha

Nejlepším hráčem první fotbalové ligy za březen byl zvolen Jakub Hora z Teplic. Mezi trenéry se ocenění v anketě Ligové fotbalové asociace dočkal Václav Jílek z Olomouce.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Teplic se radují z gólu proti Slovácku, vpředu jeho autor Jakub Hora.

Článek

Osmadvacetiletý univerzál Jakub Hora hraje v Teplicích pátou sezonu a vypracoval se v tahouna sklářů. V březnu se trefil v každém ligovém utkání. Z velké části je série tří vítězství Teplic v řadě právě jeho zásluhou. V probíhající sezoně je navíc s deseti góly nejlepším střelcem týmu.

Hned pět z nich vstřelil v březnu. Nejdřív zařídil bod za remízu v Karviné, když ve druhém poločase srovnal na 1:1. Pak se trefil dvakrát proti Opavě, čímž zajistil v přestřelce svému týmu výhru 3:2. Byl i u vítězství 2:1 nad Plzní a vstřelil vítěznou branku do sítě Slovácka, které Teplice porazily 2:0.

Hora kvůli trestu za čtyři žluté karty nemohl zasáhnout do souboje v Jablonci, kde jeho mužstvo prohrálo 1:2.

Letošní sezonu nezačala Olomouc podle představ, ale v jarní části si napravuje pod dvaačtyřicetiletým Václavem Jílkem reputaci. V březnu prohrála pouze na Spartě, jinak zaznamenala tři vítězství a upevnila si v tabulce pozici zajišťující nadstavbovou skupinu o Evropskou ligu. Jílek tak navázal na minulou sezonu, kdy se v srpnu také stal trenérem měsíce.

Reklama

Související témata: