Hlavní obsah

Fandové Brna, kteří zranili kamaráda záchodem, vyváznou bez trestu

Brno

Až po deseti měsících skončila kauza dvou neukázněných brněnských fotbalových fanoušků (32 a 40 roků). Ti se, zřejmě pod dojmem frustrace ze sestupu svého mužstva, snažili během zápasu posledního kola minulého ročníku první ligy v Ostravě v sektoru hostů přehodit přes plot mobilní záchod, avšak situace se jim vymkla z rukou a letící kadibudka přitlačila ke kovovému oplocení a zranila jejich šestatřicetiletého kamaráda.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Přestože jim původně hrozilo až tříleté vězení, ostravské Okresní státní zastupitelství nyní u obou výtržníků rozhodlo o podmíněném zastavení jejich trestního stíhání. Baník porazil Zbrojovku 2:0 a zachránil se v nejvyšší soutěži, fotbalisté Zbrojovky naopak spadli do druhé ligy.

Utkání se hrálo poslední květnovou sobotu loňského roku. Zraněný muž zůstal nehybně ležet a ke slovu přišly policejní jednotka a záchranná služba. Těžkooděnci museli příznivce Zbrojovky vytlačit, aby strážci zákona mohli bezvládného fanouška vynést na atletický ovál vítkovického stadionu, a předat ho záchranářům. Ti ho naložili do sanitky a převezli do nemocnice na pozorování.

Tam se ukázalo, že nešlo o vážné zranění. Léčba nepřesáhla týden. I proto nakonec nedošlo na soud, byť policisté původně zahájili trestní stíhání obou mužů a navrhli jejich obžalobu. „Dozorový státní zástupce rozhodl o podmíněném zastavení trestního stíhání. S ohledem na charakter jednání obou mužů se tento postup jevil jako nejvhodnější. Společenská nebezpečnost byla zohledněna v délce zkušební doby. Ta byla stanovena na třicet měsíců," uvedla mluvčí Okresního státního zastupitelství v Ostravě Lenka Břesková. Pokud by muži v této lhůtě zákon porušili, jejich stíhání by bylo obnoveno.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava