Hlavní obsah

Dukla - Slavia 1:5Milosrdná Slavia se v malém derby pohodově naladila na Chelsea

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Masopust 0 : 1
18. Stoch 0 : 2
22. Hušbauer 0 : 3
53. Hušbauer 0 : 4
77. Douděra 1 : 4
90. Souček 1 : 5
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

V malém pražském derby se fotbalová Slavia pohodově, a hlavně bez námahy naladila na čtvrteční první čtvrtfinále Evropské ligy s londýnskou Chelsea. Předem sice bylo jasné, že v duelu 27. ligového kola nebude mít poslední Dukla proti lídrovi tabulky nárok, ale že dostane doma pětigólový výprask, se přece jen nečekalo. A to k ní byli hosté ještě hodně milosrdní. Po dvaadvaceti minutách už vedli totiž 3:0, a kdyby pokračovali ve stejném stylu a s podobnou chutí, schytal by Skuhravého tým dohrávající jen v deseti bez vyloučeného Holendy ještě větší debakl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Lukáš Masopust (druhý zleva) otevřel skóre derby na Julisce.

Článek
Fotogalerie

Hráči Dukly sice zvedali ruce nad hlavu a reklamovali Masopustův ofsajd, sudí Franěk ovšem na jejich gestikulaci nedal. Slavia tak mohla první nebezpečnou akci v poklidu dokončit, takže Škoda poslal dlouhou přihrávku do šestnáctky a Masopust se zapsal na Julisce jako první mezi střelce.

A dokonce už po třinácti minutách, což pochopitelně dalo ráz celému střetnutí. Už tak marní domácí vypadli úplně z role a čekali jen na další rány, které jim ligový lídr zasadí. Netrvalo to dlouho, protože po zmatcích v obraně a chybě Bezpalce přidal Stoch za pět minut druhou branku, a když ve 22. minutě skóroval Hušbauer potřetí, šla Dukla do kolen.

Samozřejmě že se z nich už nezvedla. Zvláště, když Holík sám před brankářem Kolářem promarnil slibnou příležitost zápas alespoň trochu zdramatizovat a Slavii potrápit a když i nepříjemná rána Holendy těsně minula tyč brány hostů.

Trpišovského tým měl ve všech směrech navrch, a i když do přestávky další gól nepřidal, první půli jasně ovládl. I proto po změně stran výrazně ubral z tempa, pohybu i nasazení a průběh utkání už jen kontrolovat, protože i takový výkon na Duklu bohatě stačil.

Na čtvrtý gól také. Po střele Součka do břevna a následné přihrávce Škody se o něj postaral druhou trefou v malém pražském derby Hušbauer. Od té chvíle už chtěla Slavia zápas jen dohrát, takže nabídla Dukle, aby hrozivě vyhlížející prohru alespoň zkorigovala.

Slavia ale nakonec v závěru, kdy už hráli domácí jen v deseti bez vyloučeného Holendy, přece jen vyslyšela volání publika, aby nadělila Dukle búra. Souček tak v nastaveném čase pohodovou výhru svého týmu završil.

Fotbalová liga - 27. kolo:
Dukla Praha - Slavia Praha 1:5 (0:3)
Branky: 77. Douděra - 22. a 53. Hušbauer, 13. Masopust, 18. Stoch, 90.+1 T. Souček. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Kříž - Adam (video). ŽK: Podaný (Dukla). ČK: 87. Holenda (Dukla). Diváci: 7765.
Dukla: Rada - Bezpalec, Ďurica (80. Dancák), D. Souček - Douděra, Doumbia, Hanousek, Podaný - Holík (74. Djuranovič), Holenda, Hadaščok (62. González). Trenér: Skuhravý.
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil (66. Frydrych) - T. Souček, Král - Masopust (64. Ševčík), Hušbauer, Stoch - Škoda (74. Van Buren). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: