Hlavní obsah

Pokusíme se slávisty ještě potrápit. Pro nás se ale svět nezboří, když titul neobhájíme, tvrdí Vrba

Čestmír FolkSport.czPrávo

Neoslnili, avšak roli favorita nakonec naplnili. Fotbalisté Plzně vyhráli v ligovém duelu na hřišti Slovácka 1:0 díky Hrošovského gólu z penalty, kterou rozhodčí Marek nařídil na konci úvodní půlhodiny po faulu Havlíka na Kayambu až po zhlédnutí videa.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Plzně Pavel Vrba po výhře na Slovácku.

Článek

Penalta rozhodla. „Jejich střet jsem moc dobře neviděl, a tak jsem netušil, jak se sudí u videa rozhodne. Přesto jsem se už dopředu rozmýšlel, jak desítku kopnu. I když mně brankář Trmal směr střely vystihl, rána byla naštěstí dostatečně tvrdá. Těžký zápas jsme zvládli," oddechl si Patrik Hrošovský, záložník Viktorie. Připustil ovšem, že z kontrolování sporných situací během střetnutí příliš nadšený není. „Je to asi spravedlivé, avšak na můj vkus se až příliš často hra na delší dobu přerušuje," vadí mu.

Plzeňský trenér Pavel Vrba si pochvaluje, že jeho mužstvo po divokém utkání s Bohemians 1905, v němž dvakrát doma inkasovalo, teď udrželo v Hradišti čisté konto. „Počínali jsme si vzadu mnohem zodpovědněji. Slovácko nás ve druhé půli nakopávanými balony sice zatlačilo, ale my jsme domácí ve vzduchu uskákali a spoustu střel jsme zblokovali. A kdybychom proměnili některý ze dvou či tří nadějných brejků, mohl být závěr zápasu z našeho pohledu mnohem klidnější," má kouč Viktorie jasno.

Plzeňští dál ztrácejí na druhém místě tabulky na vedoucí slávisty sedm bodů. „Pokusíme se Pražany v závěru sezony ještě potrápit, ale určitě nejsme v situaci, že by se pro nás zbořil svět, když titul neobhájíme. Je potřeba vzít v potaz, že Slavia hraje dobře a daří se jí. Uvidíme, co přinese nadstavba," připomněl Vrba letošní novinku.

Domácí přišli o zraněného Kadlece

Slovácko si druhou porážkou v řadě zkomplikovalo vysněnou cestu do skupiny o sedmé až desáté místo, a navíc přišlo o zraněného Kadlece. „Obrovská škoda, že jsme po pauze nezužitkovali velký nápor," mrzí hradišťského středopolaře Marka Havlíka, který přiznal, že Hrošovského v souboji trochu zatáhl. „Netuším ale, zda to bylo na penaltu. Musím se podívat. Rozhodčí navíc hru ani nepřerušil. Až teprve zpětně. Asi si ale verdikt obhájí," krčil rameny.

Pokutový kop však jeho tým zdravě vyhecoval. „Byli jsme pak lepší než Plzeň. Po přestávce jsme hráli jenom my. Poslední dobou ale bohužel doplácíme na nízkou produktivitu," štve ho.

Trenér Slovácka Martin Svědík uznal, že sudí odpískal penaltu správně. „Havlíkův nedovolený zákrok byl už jen vyústěním naší předchozí chyby v defenzívě," má zjištěno. „Chtěli jsme pak s výsledkem ještě něco udělat a náš výkon postupně gradoval. Jenže jsme byli bohužel v soupeřově šestnáctce příliš sterilní," stýská si Svědík.

Reklama