Hlavní obsah

Přestřelka tribun na Spartě. Kotel hanobil Slavii, zbytek stadionu ho vypískal

Kolotoč pokut za chování fanoušků se nejspíš nikdy nezastaví. Prahu čekají v blízké době tři fotbalová derby mezi Slavií a Spartou. Kdo ví, co v hledišti přinesou... Předehrou bylo pondělní utkání Letenských se Zlínem (2:0). Sparťanský kotel opakovaně skandoval „Jude Slavie“. Diváci na ostatních tribunách se však nepřipojili a své ultras vypískali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Sparty a jejich dýmovnicové choreo během utkání s Příbramí.

Článek

Sparta na twitteru před zápasem fanouškům připomněla, že klub je stále v podmínce na domácí utkání. Pokud by byla v ochozech fanoušky iniciována jakákoli pyrotechnika, následující domácí utkání uzavře disciplinární komise kotel.

Na pyrotechniku sice tentokrát nedošlo, přesto může kotel na duel s Karvinou zůstat prázdný. Ulras vytrvale uráželi Slavii, údajně na protest, že vstupenky na nedělní derby do sektoru pro hosty stojí 420 korun.

Hanlivé pokřiky hanobící rivala se ozývaly od začátku utkání. Paradoxně nejvíc zesílily v době, kdy Sparta dala dva góly a rozhodla. Ostatní fanoušci však kotel odsoudili a pokaždé na urážky zareagovali pískotem.

Pokazili i děkovačku

„Derby se blíží a fanoušci se na něj připravují. Byli bychom však výrazně rádi, kdyby se chystali jiným způsobem než právě hanlivým pokřikem," zdůrazňuje Ondřej Kasík, ředitel komunikace Sparty.

Pozitivní byla aspoň reakce většiny hlediště.

„Reakce publika byla adekvátní. Stejně se zachovali hráči, kteří se při děkovačce pod kotlem otočili ve chvíli, kdy fanoušci začali pokřik ‚Jude Slavie' skandovat. Vrátili se, až když přestali," poukazuje Kasík.

„Klubu se takové chování nelíbí. Vážnou situaci řešíme," ujišťuje.

Také Slavia má v poslední době starosti s vlastními fanoušky. UEFA ji kvůli výtržnostem během duelu s Genkem potrestala uzavřením části tribuny Sever ve čtvrtečním utkání s Chelsea. Klub vrací peníze za přibližně dva tisíce míst, která zůstanou prázdná.

Další trest pak sešívaní očekávají na domácí scéně za hrubé urážky trenéra Františka Straky a jeho rodiny během utkání s Karvinou. I v tomto případě hrozí uzavření části hlediště.

Reklama

Související témata: