Hlavní obsah

Plzeň v závěru dovršila obrat, dostává Slavii pod tlak. Důležité výhry připisují Karviná, Opava i Slovácko

dos, vapČTKSport.cz
Aktualizováno

Sobotní program 28. kola fotbalové Fortuna ligy nabídl čtyři duely. Druhá Plzeň udolala 2:1 ostravský Baník 2:1. Slovácko si poradilo s Příbramí 2:0, Opava s Olomoucí (2:1) a Karviná se Zlínem (2:0). Sledované derby pražských S přijde na řadu v neděli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Plzně Jean-David Beauguel se raduje z gólu proti Ostravě.

Článek
Fotogalerie

Viktoria vedoucí Slavii před bojem se Spartou dostává pod tlak. Ztrácí na červenobílé jen čtyři body.

Plzeň, které rozhodčí v 19. minutě po konzultaci s videem zrušil nařízenou penaltu, prohrávala od 39. minuty, kdy se prosadil Stronati. Domácí ale ještě v prvním poločase vyrovnali, postaral se o to Chorý. Obrat pět minut před koncem dokonal Beauguel, kterému z hraniční ofsajdové situace přihrál Řezník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Viktorie Plzeň Jean-David Beauguel oslavuje gól na 2:1 a děkuje Radimovi Řezníkovi za přihrávku během utkání s Baníke,-

Beauguel byl poté sice po druhé žluté kartě vyloučen, ale obhájce titulu si i v deseti připsal třetí vítězství za sebou a od třetí Sparty ho dělí jedenáct bodů. Ostrava prohrála popáté z posledních sedmi kol a zůstala pátá.

Předposlední Karviná odskočila Dukle v tabulce na rozdíl čtyř bodů. O výhře domácích rozhodli Tomáš Wágner a Lukáš Budínský, který navíc nedal penaltu. Hosté prodloužili sérii bez bodu i vstřelené branky na čtyři zápasy a od příček pro skupinu o udržení je dělí jen tři body.

Slovácko udrželo naději, že se vyhnou bojům o udržení. Domácí díky Tomáši Zajícovi a Stanislavu Hofmannovi ukončili třízápasový střelecký půst, po šesti utkáních zvítězili a od příček pro play off o Evropskou ligu je dvě kola před koncem základní části dělí jen dva body.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Tomáš Zajíc a Dominik Janošek ze Slovácka se radují z gólu.

Opavští si připsali druhé jarní vítězství a přiblížili se na dva body k desátým Teplicím. Sigma naopak utrpěla teprve druhou porážku za posledních osm kol a zůstala sedmá.

Zápas řídila rozhodčí Jana Adámková, která jako hlavní sudí pískala první ligu podruhé v životě a poprvé od utkání 16. kola, v němž Olomouc doma podlehla Mladé Boleslavi 0:4. Před ní rozhodovala zápas v lize z žen jako hlavní pouze Dagmar Damková.

Program 28. kola:
Pátek
Teplice - Bohemians 1:2
Sobota
Slovácko - Příbram 2:0
Branky: 7. Zajíc, 52. Hofmann
Karviná - Zlín 2:0
Branky: 2. Wágner, 81. Budínský
Opava - Olomouc 2:1
Branky: 16. Jursa, 83. Smola - 44. Plšek
Plzeň - Ostrava 2:1
Branky: 45. Chorý, 85. Beauguel - 39. Stronati
Neděle
15:30 Jablonec - Dukla
18:00 Slavia - Sparta
Pondělí
18:00 Ml. Boleslav - Liberec

Reklama