Hlavní obsah

Slavia je o krok dál a Chelsea ji nastartovala. Sparta v Edenu padne, tipují sázkaři

Ještě ani neutichly debaty nad sázkami na zápas Slavia - Chelsea, a už se do Edenu řítí další velká událost. Derby pražských S. Zatímco proti Chelsea fotbalisté Slavie museli snést roli outsidera, proti Spartě je vše jinak. A tím spíš, že slávisté proti londýnskému velkoklubu zazářili, přestože nakonec prohráli. Jasným favoritem jsou jak pro bookmakery, tak pro sázkaře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Mick van Buren (vlevo) v souboji s Václavem Kadlecem ze Sparty v pražském derby.

Článek

„Slavia bude unavenější než Sparta, ale ještě setrvává v euforii ze skvělého vystoupení proti Chelsea a pohárová zkušenost v hlavách sešívaných by mohla být rozhodující," míní Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Kurz na výhru Slavie šel dokonce z původních 1,90:1 na 1,72:1 a naopak kurz na vítězství Sparty povyskočil na 5:1 (z původních 4:1).

Přepnout z Chelsea na Spartu není problém. Hlavně dostat hráče do ideálního stavu, říká Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz

„Pro derby jde o neobvykle velký kurzový rozdíl, ale Sparta ještě pořád doplácí na nepovedené italské experimenty a Slavia je v tuto chvíli prostě o krok dál," komentuje kurzy Urbanec.

V jeho názoru jej utvrzují i sázkaři, kteří v 80 % případů tipují výhru Slavie, 5 % tipujících zkouší remízu a jen 15 % věrných zůstává Spartě.

„Pořád je to ale jen sport a naše předpoklady, odhady, názory mohou být mylné. Záležet bude na momentální formě hráčů, kteří v neděli vyběhnou na hřiště. A stejně jako Slavia dokázala potrápit Chelsea, mohou draví sparťanští mladíci být nepříjemností pro největšího adepta na titul Slavii Praha," doplňuje Urbanec.

Tým s evropskými parametry

Slavia do bitvy s odvěkým rivalem vstupuje v parádním rozpoložení, v tabulce má na druhou Plzeň sedmibodový náskok.

Slavia je mírným favoritem, ale my jsme Sparta a nikoho se nebojíme, zní před nedělním derby z LetnéVideo: Sport.cz

„Proti Chelsea jasně demonstrovala, že její letošní výkony a výsledky v Evropské lize nejsou náhodné. Trenér Trpišovský skutečně poskládal tým, který má evropské parametry. Hra sešívaných nepostrádá nasazení, tempo i zručnost v kombinaci, navíc v kvalitě, které se jiný tým v Česku aktuálně nepřibližuje," zdůrazňuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Sparta se na jaře stabilizovala, kouč Ščasný snad konečně našel osu, na které lze stavět. Absence kapitána Dočkala je ale citelná a šance Letenských v tak náročné konfrontaci výrazně poznamená. Derby tentokrát favorita má, zápas by měla jednoznačně ovládnout Slavie," dodává Hanák.

Rival spoléhá na faktor únavy

Červenobílí jsou rozjetí, fanoušci Sparty ovšem doufají, že se Slavia do neděle nedokáže po náročném utkání dostatečně zregenerovat.

„Navíc se spekuluje, že se sešívaní budou v ligovém utkání trochu šetřit, aby odvetu v Anglii zvládli stejně dobře. Sice ještě nemají titul úplně jistý, ale jejich bodový náskok se zdá být víc než bezpečný," připomíná Markéta Světlíková, tisková mluvčí Chance.

Pokud jde o derby, její kancelář registruje nejsázenější příležitosti v následujícím pořadí: 1. 2 a více branek v utkání. 2. Každý tým dá gól. 3. Výsledek zápasu v základní hrací době bez remízy a výhra Slavie. 4. 3 a více branek v utkání.

Reklama

Související témata: