Hlavní obsah

Derby za hranou. Některé zákroky byly z obou stran šílené, uznává Ščasný

Derby je jako válka, neslo se z obou táborů již před nedělní bitvou nesmiřitelných rivalů. Jenže co je moc, to je příliš. Neurvalost, surovost, nadávky i provokace byly průvodním jevem utkání fotbalistů Slavie se Spartou (1:1). „Derby bylo tentokrát za hranou. Nebrečím, z obou stran,“ míní letenský trenér Zdeněk Ščasný. Jeho protějšek Jindřich Trpišovský tvrdí, že meze přesáhlo jen pár výjimek.

Šílené zákroky z obou stran. Derby bylo za hranou, tvrdí trenér Sparty Zdeněk ŠčasnýVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Dramatické derby bylo. Ale za jakou cenu? Dohru jistě budou mít nevyvedené videohrátky. Na trávníku pak byla k vidění celá řada nechutností. Však se znesváření kohouti málem poprali ještě po závěrečném hvizdu.

„Obecně platí, že agresivita na hřiště patří. Zápas ovšem byl, co se týče agresivity, za hranou," má jasno Zdeněk Ščasný.

Je to křivda, říkají slávisté po derby. Vadí jim, jak rozhodovalo videoVideo: Sport.cz

„Některé zákroky byly tvrdé. Až na výjimky si však nevybavuji nic, co by bylo přes hranu. Až uvidím záznam v televizi, tak možná budu mít jiný názor," nesouhlasí s ním Jindřich Trpišovský.

„Můžu svůj názor korigovat, až se na utkání podívám na videu. Ale teď to cítím takhle. Myslím, že tam byly zákroky za hranou, lokty. Ovšem oboustranně. Zápas určitě nebyl úplně korektně vedený z obou stran. Některé zákroky byly až šílené," stojí si kouč Sparty za svým.

„Hráči si nic nedarují. Derby je fotbalový boj na život a na smrt. Nesmí z ničeho uhnout. Některé zákroky byly tvrdé," líčí trenér Slavie.

Také trenér propadl emocím

Do nedělního repertoáru zapadly také provokace. Jako když třeba Kanga po vyrovnávacím gólu povykoval směrem k lavičce Slavie.

„Nechci ho vůbec komentovat. My je taky hecovali... Emoce k derby patří. Co se stane na hřišti, má tam zůstat," říká Trpišovský.

Sparťané bod z Edenu berou. Byl to můj nejdůležitější gól, řekl Srdjan PlavšičVideo: Sport.cz

V jednu chvíli ovšem ujel také on. Po udělení žluté karty Masopustovi se trenér s bílou kšiltovokou rozlítil na rozhodčí až tak, že ho několik rukou z vlastní lavičky muselo držet, aby nevletěl až na hřiště...

„Donesla se k nám informace, že v televizi už během utkání stačili rozebrat, že některé situace nebyly dobře posouzené. Pak uvidíte další zákrok a vše se ve vás nahromadí. Podle mě třeba Sáčkova šance přišla po faulu na Součka. Pak se ve vás v danou chvíli všechno sečte. Jsem rád, že mě kolegové zachránili," netají Trpišovský, že si svým výbuchem koledoval o malér.

Reklama