Hlavní obsah

I rozpoložení může rozhodnout, připomíná před play off rozčarovaný boleslavský kouč Weber

Mladá Boleslav

Mrzí je, že se v první ligové šestce neudrželi. A moc. „Vždyť ještě v samém závěru základní části jsme v ní figurovali,“ povzdechl si mladoboleslavský Tomáš Wiesner po posledním duelu proti Zlínu. „Měli bychom si užívat hladkou třígólovou výhru i výkon, který jsme předvedli, ale místo toho jsme pořád ještě zklamaní z toho, že nám první šestka utekla. Ale připravili jsme se o ni sami remízou v minulém kole na Dukle,“ přidával se ke svým svěřencům pochopitelně i trenér Jozef Weber.

Foto: Vít Černý, ČTK

Mladoboleslavský Nikolaj Komličenko (vpravo) se raduje z gólu

Článek

I on rozčarovaný a zklamaný, protože po skvělém jaru měl jeho tým účast v elitní skupině hrající o titul na dosah. Stačilo opravdu málo... Nenechat si dát před týdnem na pražské Julisce dvě minuty před koncem vyrovnávací gól. Anebo v epilogu 28. kola neprohrát doma s Libercem.

Právě tahle prohra při rovnosti bodů se Severočechy rozhodla o tom, že Mladá Boleslav skončila po základní části ligy sedmá. Naději na pohárovou Evropu si sice uchovala, ale čeká ji play off, od kterého neví, co očekávat.

„Neví to nikdo, protože jde o novou soutěž, s kterou u nás nemá nikdo zkušenosti. Sám jsem zvědavý, jak bude fungovat, jak se mužstva připraví a jak si v ní povedou," krčil rameny mladoboleslavský Weber, na jehož tým čeká nejprve konfrontace s desátými Teplicemi.

Foto: Vít Černý, ČTK

Trenér Boleslavi Jozef Weber.

„Obě mužstva půjdou do nastávajícího play off v úplně jiném rozpoložení. My pořád ještě trochu zklamaní, že nám unikla účast v první šestce, Teplice naopak spokojené, že se vyhnuly bojům o záchranu a mohou hrát o pohárovou Evropu," připomíná kouč Středočechů, že i psychické rozpoložení bude hrát svou roli.

„Ale zdravotní stav také," přidával trenér Zlína Roman Pivarník, jenž pro změnu vstoupí do play off dvěma duely s Olomoucí. „V Mladé Boleslavi jsme museli nastoupit bez čtyř hráčů, kteří se v minulém kole podepsali pod výhrou nad Slavií. Samozřejmě že se to na našem výkonu i konečném výsledku muselo projevit. Nemáme tak široký kádr, abychom je dokázali nahradit," glosoval prohru 0:3 a vlastně i nastávající konfrontaci s Olomoucí.

„Uvidíme, zda dáme do pátku zraněné hráče do pořádku a budou moci nastoupit. Samozřejmě že se budeme snažit uspět a postoupit dál, ale čeká nás velmi těžký, a hlavně zkonsolidovaný soupeř. Jakmile Olomouc zažehnala starosti se záchranou, spadl z hráčů psychický tlak a na jaře si vedou výborně," netají Pivarník, že ve vzájemném měření play off budou favoritem Hanáci.

Reklama

Související témata: