Hlavní obsah

Karviná - Dukla 3:0Hotovo! Dukla prohrála a po osmi letech opouští fotbalovou ligu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Wágner 1 : 0
42. Guba 2 : 0
79. Wágner 3 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Dukly po osmi letech opouštějí první ligu. Pražané v třetím kole nadstavby ve skupině o záchranu prohráli v Karviné 0:3 a dva zápasy před koncem sezony už nemají šanci opustit poslední místo v tabulce, které jako jediné znamená přímý sestup z nejvyšší soutěže. Dva góly Slezanů dnes dal Tomáš Wágner a jednou se trefil Dávid Guba, za bezbrankového stavu neproměnil hostující Jakub Podaný penaltu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Konec. Fotbalisté Dukly prohráli v Karviné a sestupují z nejvyšší soutěže.

Článek
Fotogalerie

Dukla od začátku sezony figurovala na dně tabulky. V Karviné k udržení nadějí na záchranu potřebovala zvítězit. Pražané, kteří mezi elitou hráli nepřetržitě od ročníku 2011/12, ztrácejí z posledního místa na soupeře nedostižných 11 bodů.

Slezané naopak ještě mají šanci na to, aby se vyhnuli baráži, kterou si proti druhému a třetímu týmu druhé ligy zahrají 14. a 15. celek z nejvyšší soutěže. Předposlední Karviná ztrácí na třináctou Příbram pět bodů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zklamaný trenér Dukly Praha Roman Skuhravý odchází z hřiště po skončení zápasu. Dukla opouští nejvyšší soutěž.

Dukla vstoupila do zápasu o naději aktivněji a brzy měla blízko k vedení. Po souboji Dreksy s Tetourem nařídil rozhodčí Houdek penaltu, ale Podaného střelu vyrazil domácí brankář Pastornický.

Ve 22. minutě Slezané soupeře za neproměněný pokutový kop potrestali. Na Budínského rohový kop si naskočil Wágner a hlavou překonal Hrušku. Na druhé straně si na Podaného centr naskočil Tetour, ale Pastornický zasáhl.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Dukly Praha Matúš Hruška, jeho spoluhráč Michal Bezpalec a Ondřej Lingr z Karviné.

Domácím vedoucí trefa výrazně pomohla a ještě do přestávky skórovali podruhé. Tři střely zpoza vápna se ještě neujaly, ale ve 42. minutě už Slezané slavili. Po Budínského přihrávce se dostal až před gólmana Hrušku Guba a jemným obloučkem zvýšil.

Třetí gól mohl přidat v 53. minutě Wágner, který obešel Hrušku, ale na brankové čáře zasáhl Bezpalec. Domácí poměrně s přehledem drželi náskok a Dukla zahrozila až v 70. minutě, kdy Kovalovu střelu vyrazil Pastornický.

Pražané už neměli síly na zvrat a ještě jednou inkasovali. V 78. minutě ještě Lingrův gól neplatil kvůli ofsajdu, ale z následné akce už doklepl míč v souladu s pravidly do sítě Wágner. Na kontě má v této ligové sezoně už 13 branek.

Hostům nebyl souzen ani jeden gól, střídající Djuranovič totiž trefil jen tyč. Karviná zdolala v lize Duklu poprvé po předešlých čtyřech porážkách.

3. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:
MFK Karviná - Dukla Praha 3:0 (2:0)
Branky: 22. a 79. Wágner, 42. Guba. Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Z. Koval. ŽK: Ba Loua, Krivák - Ostojič, González, Douděra. Diváci: 1942.
Karviná: Pastornický - Krivák, Dreksa (89. Suchan), Rundič, Záhumenský - Smrž - Moravec, Lingr, Budínský (85. Bukata), Guba (58. Ba Loua) - Wágner. Trenér: Straka.
Dukla: Hruška - Ostojič, Bezpalec, Souček - R. Koval (83. Douděra), Doumbia, Hanousek (66. González), Miloševič - Podaný (46. Djuranovič), Tetour - Hadaščok. Trenér: Skuhravý.

Reklama

Související témata: