Hlavní obsah

Liberec povede trenérské duo Kotrba, Csaplár

Liberec
Aktualizováno

Vedení severočeského Slovanu Liberec ve středu oznámilo nové trenérské složení - předposlední celek Synot ligy na jaře povede duo Jiří Kotrba a Josef Csaplár, které nahradí odvolaného Samuela Slováka. Nový trenérský tandem má za úkol odvrátit hrozbu sestupu a posunout Liberec do vyšších pater tabulky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisty Liberce povede na jaře trenérská dvojice Jiří Kotrba (vlevo) a Josef Csaplár.

Článek

Kotrba se trénování věnuje už přes třicet let a postupně prošel kluby v Českých Budějovicích, Jablonci, Žižkově, Příbrami, Olomouci, Spartě nebo Brně. Působil také u národního týmu do 21 let a mezi jeho největší úspěchy patří zisk mistrovského titulu s pražskou Spartou (2002/03) a vítězství v domácím poháru s Viktorií Žižkov (1993/94) i Jabloncem (1997/98).

"Pro mě to bylo samozřejmě jednoduché, protože jsem se chtěl po krátkém angažmá funkcionáře vrátit k trenérskému řemeslu. Zvlášť proto, že jsem si od něj odpočinul a myslím, že tu dobu jsem využil k tomu, abych získal nové informace a především chuť do trénování," uvedl Kotrba.

"Vždycky když jdu v uvozovkách do cizího prostředí, tak hledám místní spojence. Mně tím nejbližším v Liberci je v tuto chvíli Pepa Csaplár, protože jsme spolupracovali v Příbrami na podobné bázi a dostali jsme se s mužstvem až do Poháru UEFA," řekl Kotrba.

Csaplár: Pro mě je to návrat domů

Csaplár se vrací do důvěrně známého prostředí. V Liberci působil v letech 2001 až 2003 a hned první rok se výraznou měrou podílel na zisku historicky prvního titulu i na památném tažení pohárovou Evropou. Csaplár trénoval i pražskou Slavii, Příbram nebo Viktorii Žižkov. V zahraničí působil u týmů Panionis Atény a Wisla Plock. Trénoval také mládežnické reprezentační výběry.

"Pro mě je to návrat domů, pocity jsou pozitivní a těším se. Určitě to tady nebude vytvářet nějaký dualismus. Věřím, že spolupráce bude stejná, jako když jsem tady byl s Láďou (Škorpilem) a že bude stejná, jako když jsme spolu s Jirkou byli v Příbrami," řekl Csaplár. "Pokud mezi námi dojde k nějakým sporům nebo názorovým rozdílům, Jirka bude mít k tomu poslední slovo, aby řekl, že to bude takhle," doplnil Csaplár.

Liberec na podzim pod vedením Slováka vyhrál jen dvě z šestnácti ligových utkání a s devíti nerozhodnými výsledky byl remízovým králem soutěže. Na první nesestupovou pozici ztrácí Severočeši jeden bod.

"Myslím, že tímhle tandemem jsme splnili v hojné míře to, co jsme deklarovali, že pro těžké jarní boje budeme k mužstvu hledat zkušenosti," řekl na středeční tiskové konferenci sportovní ředitel Liberce Jan Nezmar.

Zvednou se fotbalisté Liberce pod vedením trenérského dua Csaplár - Kotrba?
Ano, Slovan skončí v první polovině tabulky
10,7 %
Ano, bude to stačit na klidný střed
56,2 %
Liberec bude mít problémy, ale zachrání se
25,3 %
Ne, Severočeši sestoupí
7,8 %
Celkem hlasovalo 6803 čtenářů.

Reklama

Související témata: