Hlavní obsah

Sparta znovu zásobuje Slavii, do Edenu přestupuje Afričan Deli

Praha

Fotbalovou Slavii posílil stoper či záložník Simon Deli. Třiadvacetiletý hráč z Pobřeží slonoviny sice začal zimní přípravu v Příbrami, kde na podzim hostoval ze Sparty, ale nakonec z letenského celku zamířil do týmu vršovického rivala. V Edenu podepsal smlouvu na tři a půl roku.

Foto: Slavia.cz

Simon Deli už pózuje se slávistickým dresem.

Článek

Exsparťan Bekim Balaj vydržel v Edenu jen půl roku, a už je pryč. Slavia si však na Letné vyhlédla další posilu, kterou se jí podařilo získat. Novou akvizicí sešívaných je Simon Deli, urostlý stoper či záložník z Pobřeží Slonoviny. Přestup ze Sparty byl formálně dotažen, a tak se Afričan již zapojil do přípravy mužstva na Slovensku.

Simon podepsal se Slavií smlouvu na tři a půl roku do 30. června 2018. „Deliho jsme dlouhodobě sledovali a měli o něj velký zájem. Vidíme v něm obrovský potenciál, je použitelný ve středu zálohy i jako stoper. Teď se nám povedlo transfer dotáhnout a věřím, že bude pro Slavii velkou posilou," libuje si sportovní ředitel Karol Kisel na klubovém webu.

„Jsem moc rád, že se povedlo přestup dotáhnout. Slavia je velký český klub a pro mě je výzvou za ni hrát. A hlavně se společně s týmem pokusit jí pomoci v posunu tabulkou výše," řekl bezprostředně po podpisu smlouvy Deli.

Červenobílí stáli o "Slona" již v létě. Velmi spokojený je proto i trenér Miroslav Beránek. „Jsem rád, že Simon přišel, protože je to hráč, který nám může pomoci svou všestranností. Může hrát jak stopera, tak středního záložníka. Je fyzicky velmi dobře připravený, silný v soubojích a ve hře hlavou. Věřím, že našemu týmu vydatně pomůže," líčí kouč Beránek. „Jednou z dalších výhod je, že v Česku už je rok a půl, Je adaptovaný, snaží se mluvit česky, takže i na tomto budeme pracovat," avizuje trenér Slavie.

Třiadvacetiletý Deli přišel do Sparty, za kterou ale v lize nikdy nenastoupil. V minulé sezóně nejprve úspěšně hostoval v dresu Českých Budějovic, kterým velmi dobrými výkony pomohl k postupu do nejvyšší soutěže. Na podzim patřil ke klíčový hráčům v Příbrami, kde také hostoval.

Reklama

Související témata: