Hlavní obsah

Olomoucký brankář Buchta dostal za svůj zkrat trest na tři zápasy

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR udělila trest na tři soutěžní utkání olomouckému brankáři Miloši Buchtovi za vyloučení po hrubém nesportovním chování v duelu v Liberci. Gólman Sigmy předvedl v nastaveném čase sobotního zápasu nevídaný zkrat, když po faulu od Matěje Pulkraba oplácel nejprve strčením, pak i hlavičkou a následně se skácel na zem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zákrok olomouckého brankáře Miloše Buchty (vpravo) na libereckého útočníka Matěje Pulkraba v zápase 24. kola Synot ligy.

Článek

Teplický Zurab Ciskaridze dostal trest na dva zápasy a pokutu 10 tisíc korun za vyloučení a následné nevhodné chování v Jihlavě. Zlínský Róbert Matejov má za červenou kartu proti Plzni zastavenou činnost na jedno utkání.

Pokutu 30 tisíc korun obdržel Baník Ostrava za nevhodné chování části fanoušků v utkání v Olomouci. Domácí klub musí zaplatit rovněž kvůli části diváků o deset tisíc méně. Komise zároveň zahájila řízení se Zlínem za nedostatečnou pořadatelskou službu a nevhodné chování části fanoušků v zápase s Plzní, s Viktorií pak bude řešit její příznivce a nepovolený transparent v jejich sektoru.

Ciskaridze si nezahraje ještě další zápas kvůli čtyřem žlutým kartám. Nadcházející ligové kolo ze stejného důvodu vynechají Aldin Čajič z Dukly, Jasmin Ščuk z Mladé Boleslavi a plzeňský Roman Hubník.

V druhé lize mají stejný trest Vojtěch Machek ze Sokolova, Aleš Hanzlík z Táborska, Jan Štěrba z Olomouce B a Petr Hošek z Frýdku-Místku. Třinecký Michal Velner vynechá za osm žlutých karet dvě kola.

Disciplinární komise také potrestala pokutou pět tisíc korun trenéra divizního Jindřichova Hradce Marka Černocha za znevážení jména fotbalu. Kouč jihočeského celku po loňském utkání s Klatovy a prohře 1:4 obvinil rozhodčí, že jeho tým záměrně poškodili kvůli tomu, že předseda klubu Josef Žižka předtím vystoupil proti místopředsedovi FAČR Romanu Berbrovi.

Reklama

Související témata: