Hlavní obsah

Výhra v Příbrami je malý zázrak, přiznal ostravský gólman Šrom

Karel FeltSport.czPrávo

I když Vojtěchu Šromovi ještě není osmadvacet let, je nestarším hráčem Baníku Ostrava, ale se sedmi ligovým starty patří k těm nejméně zkušeným. Přesto se stal po odchodu Pavlenky do Slavie jedničkou. V Příbrami svůj tým podržel několika výbornými zákroky a výrazně mu pomohl k prvnímu vítězství na hřišti soupeře v této sezóně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Baníku Ostrava Vojtěch Šrom.

Článek

Baník už je dlouho odsouzený k sestupu. Naděje na záchranu je pouze teoretická. Co v téhle situaci pro vás znamená vítězství v Příbrami?

Pro nás to jsou super tři body. Utkání jsme odbojovali a v deseti bez vyloučeného Lukáše Vraštila jsme vstřelili vítězný gól. A to jsme v první půli vlastně vůbec nevystřelili na bránu. Stalo se to nejlepší, co se mohlo v Příbrami stát. Byl to svým způsobem malý zázrak.

Je hodně znát, že vzhledem k situaci nejsou zejména mladí hráči pod tlakem?

Určitě ano. Zatímco na nás tlak neleží, Příbram je pod velikým, hraje o záchranu. Oni musí vyhrávat, jinak spadnou s námi do druhé ligy. My hrajeme s čistou hlavou.

Jak to mladí hráči prožívají?

Dobře, sbírají zkušenosti. Vyhráli jsme podruhé za sebou, takže nálada v kabině je výborná.

Neštve je, že bojují, vyhrávají, ale k ničemu to vlastně není?

My jsme s tímhle vědomím už šli do jara. Trenér nám to vysvětlil, o co půjde a my jsme se tomu přizpůsobili. Víme, že spadneme, ale chceme se ukázat.

Věřil jste, že byste mohl zažít dvakrát za sebou euforii po vítězném zápase?

Nevěřil... Ale o to je radost větší. Víme, že se nemůžeme zachránit, ale dokázali jsme vyhrát nejen doma, ale poprvé i venku. Nejsme odevzdaní.

Mrzí hodně ty velké bodové ztráty z podzimu?

Mrzí... Ale na druhou stranu, kdo ví, jak by se to s námi vyvíjelo, kdybychom třeba ztráceli na záchranu bod nebo dva. Tlak na nás by byl obrovský, museli bychom vyhrávat, otázka je, jak by to mladí hráči snášeli. Takhle na ně není tlak, vědí, že nemusí, ale mohou. Snažíme se hrát dobrý fotbal a ukázat všem, že nejsme tak špatní.

Spoluhráči v poli zápas odbojovali, jak jste řekl. Byl stejně těžký i pro vás osobně?

Stejně těžké jako pro kluky v poli. Párkrát jsem spadl na zem... Oni svedli spoustu soubojů hlavně s Romanem Bednářem. Domácí hrají hodně silový fotbal. Pořád jsem se válel pozemi, takže jsem byl hodně vidět.

Příbram sice brzy vyrovnala, ale sudí Hnaníčkův gól pro ofsajd neuznali...

Gólu předcházelo moje špatné vyběhnutí. Také jsem se chytil za hlavu. Naštěstí jsem uviděl praporek asistenta nahoře. Ofsajd to byl a sudí gól správně neuznali.

V nastavení přišel na rohový kop i váš protějšek Hruška. Příbram mohla vyrovnat, ale vy jste zázračným zákrokem míč vyrazil, jak se to seběhlo?

To už jsem nemohl a spadl jsem (smích). Balón šel na zadní tyč, jediná šance byla jít bleskově na trávník. Měl jsem konečně i štěstí, míč mě trefil do břicha.

Mohou mít dvě vítězství v řadě nějaký vliv na příští sezónu vzhledem k tomu, že i trenér Petržela řekl, že jaro už je vlastně přípravou na boje o návrat?

Mohou mít pozitivní vliv na psychiku hráčů, ale my teď vůbec nevíme, co bude v létě. Je tu několik kluků na hostování, takže nevíme, kdo zůstane. Když odejde třeba pět hráčů, bude se tvořit nové mužstvo a s tím, které odehrálo jaro, nebude mít moc společného.

Reklama

Související témata: