Hlavní obsah

Pokles přijde i na Barcu. Jak Sparta v derby zareaguje na vyřazení?

Praha

Až půjdou v Ďolíčku na hřiště, budou už vědět, jak hrála Plzeň. Fotbalisté pražské Sparty necelé tři dny po vyřazení z Evropské ligy ve čtvrtfinále s Villarrealem nastoupí v dohrávce 25. ligového kola k derby na Bohemians. Tou dobou už mohou na vedoucí Viktorii zase ztrácet dvanáct bodů. Utkání se hraje od 18:45, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal děkuje fanouškům po zápase s Villarrealem.

Článek

Ať už bude hrát Plzeň jakkoliv, Sparta musí v Ďolíčku zvítězit. Jen tak si před středeční dohrávkou na Dukle a hlavně nedělním šlágrem jara proti Viktorii udrží naději na titul.

Na Bohemce jsou Letenští favoritem, ale je otázkou, jak se vypořádají s náročným programem, posledních týdnů. Pro čtvrteční odvetu zbylo trenérům torzo kádru, na lavičku usedli dorostenci a kouč Ščasný ani jednou nevystřídal.

Jaký bude stav mužstva nyní, kdy už jsou k dispozici aspoň Šural, Costa a Brabec...?

„Když řeknu, že se na nás zápas s Villarrealem před ligou neprojeví, bude to drzé. Když řeknu, že ano, budu posera," usmívá se Zdeněk Ščasný.

„Pokles přijde na každý tým, podívejte na Barcelonu. Snad nás výkon s Villarrealem nakopne i dál, aspoň do zápasu s Plzní, abychom si udrželi stejnou ztrátu a mohli si to s ní doma rozdat o titul. Byť jsme dobře trénovaní, zranění teď přicházejí," dodává trenér Sparty.

Reklama

Související témata: