Hlavní obsah

Dukla - Sparta 1:2Muž v masce penaltu nechytil, Sparta v šesté minutě nastavení zachránila derby

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Tetour 1 : 0
88. Juliš 1 : 1
90. Dočkal (penalta) 1 : 2
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Tři dny po remíze v Ďolíčku fotbalisté Sparty nakonec zvládli aspoň další pražské derby. V dohrávce 19. kola Synot ligy vyhráli na Dukle 2:1, a tak pět kol před koncem soutěže ztrácejí na vedoucí Plzeň, kterou hostí v neděli, osm bodů. Sparta otočila výsledek až v samém závěru, vítězný gól dal v šesté minutě nastaveného času Dočkal obránci Vrzalovi, který musel zastoupit vyloučeného brankáře Radu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty David Lafata (druhý zleva) a brankář Sparty Filip Rada si vyříkávají incident ze závěru zápasu.

Článek
Fotogalerie

Letenští zaregistrovali další pohyb na soupisce. Do základní sestavy se vrátil uzdravený Vácha, chyběli naopak zraněný Šural, vykartovaný Konaté a také Matějovský.

Hned na úvod si hosté vypracovali nadějný přímý kop. Dočkal ho ovšem poslal jen do zdi a na další zajímavý moment se čekalo až do 17. minuty. Lafata centrem do vápna oslovil mladšího parťáka Juliše, toho však blokoval Štetina a výsledkem byla jen slabá rána na Radu.

Dukla si počkala - a hned první šanci proměnila. Ve 34. minutě se sparťané marně dožadovali penalty za ruku ve vápně a domácí hned z protiútoku udeřili. Manzia vysunul na pravém křídle Mareše, který přesně odcentroval a Daniel Tetour se přes Marečka prodral ke gólové hlavičce. Na Letenské jako by dolehly všechny rány posledních týdnů. Byli bezkrevní, odevzdaní, a tak se v nastavení prvního poločasu dostal k nadějné hlavičce také domácí Manzia.

Dočkal v nastavení dokonal obrat

Po přestávce se vyždímaní sparťané pachtili za vyrovnáním, připravit si solidní však pro ně byl neřešitelný problém. Byl to naopak Manzia, kdo po sérii chyb v obraně Letenských netrefil úplně prázdnou branku a vysoko ji přestřelil.

Až v závěru se hosté dostali k několika nebezpečným akcím ze strany, Krejčí dokonce trefil břevno. A když už Juliš míč do sítě dostal, rozhodčí ho neuznali pro ofsajd. Minutu před koncem si mladý útočník spravil chuť a vydařenou střelou po Brabcově přiťuknutí vyrovnal.

V nastavení nařídil sudí Kocourek v nepřehledné situaci penaltu. Nejspíš za ruku Štetiny, pak se ještě brankář Rada ohnal na brankové čáře rukou po Lafatovi. Gólman byl vyloučen, takže rukavice musel navléknout obránce Vrzal, který hrál celé utkání s ochrannou maskou na obličej. O zázrak se nepostaral, Dočkal penaltu proměnil a v poslední chvíli přisoudil Spartě tři body.

19. kolo fotbalové Synot ligy:
Dukla Praha - Sparta Praha 1:2 (1:0)
Branky: 34. Daniel Tetour - 88. Juliš, 90.+6 z pen. Dočkal. Rozhodčí: Kocourek - Peřina, Pochylý. ŽK: Vrzal - Lafata, Dočkal. ČK: 90.+2 Rada (Dukla). Diváci: 5762.
Dukla: Rada - Jurendič, Štetina, Gorkšs, Vrzal - Hanousek, Považanec, Daniel Tetour (85. Smejkal) - Néstor, Mareš (79. Beauguel), Manzia (69. Čajič). Trenér: Kozel.
Sparta: Bičík - Brabec, Kováč (70. Jiráček), Costa - Vácha (62. Fatai) - Mareček, Dočkal, Frýdek, Krejčí - Lafata, Juliš. Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: