Hlavní obsah

Nedělní oslavy titulu Plzně na Letné? Sparta bude na Dukle odvracet hořký scénář

Nejspíš jim v mysli ještě doznívá úžasná pohárová cesta do čtvrtfinále Evropské ligy, doma však mají velké starosti. Fotbalistům pražské Sparty se rozpadá kádr, s reálnou nadějí na titul se už rozloučili, a teď aby odvraceli z jejich pohledu nejčernější scénář. Pokud Sparta nevyhraje ve večerní dohrávce na Dukle, bude si moci Plzeň vítězstvím v nedělním utkání na Letné zajistit mistrovský titul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce Jan Baránek (vpravo) a Kehinde Fatai ze Sparty.

Článek

Spousta událostí se převalila od 29. února, kdy bylo malé pražské derby 19. ligového kola kvůli vytrvalému sněžení a nezpůsobilému terénu odloženo.

Zatímco po 18. kole Sparta ztrácela na Plzeň jen tři body, teď už její manko vzrostlo na bodů jedenáct. Po večerní dohrávce bude zbývat pět kompletních kol, a tak Letenským opravdu hrozí, že by v neděli mohli rivalské Viktorii vystrojit na vlastním hřišti mistrovské oslavy...

„Někde jsem to zaslechl, ale vůbec si to nepřipouštím. Sice je to fráze, ale jdeme zápas od zápasu," nechce ani slyšet trenér Zdeněk Ščasný. „Měli jsme obrovskou touhu vyhrát na Bohemians, vyhrát na Dukle a potom doma porazit Plzeň. Touha zůstává dál, ale z hlediska titulu je to patrně ztraceno," dodává.

Pohlídat si aspoň druhé místo

Početnou marodku rozšířil ještě Šural, stop za čtyři žluté karty má Konaté. Juliska navíc sparťanům zrovna nevoní. Bodů už tady poztráceli dost, poslední domácí utkání Dukla vyhrála 1:0 a zaznamenala premiérový ligový triumf nad Spartou.

„Nečeká nás vůbec jednoduchý zápas. Co si pamatuji, tak poslední zápasy jsme na Dukle zrovna nevyhrávali. Ale nic nebalíme, pořád hrajeme o body a při nejhorším aspoň o druhý flek," ujišťuje v rozhovoru pro klubovou televizi stoper Jakub Brabec.

„Je to tak, ze třetího místa se na nás tlačí Mladá Boleslav," připomíná asistent Stanislav Hejkal.

Vzhledem k vývoji se sparťané v tabulce koukají pomalu víc pod sebe, než nad sebe. Na Boleslav mají náskok pět a na Liberec šest bodů.

Zápas Dukla - Sparta se hraje od 19:30, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: