Hlavní obsah

Noční můru jsme zažehnali, těšilo Brabce po výhře, která znemožňuje korunovaci Plzně na Letné

Praha

Netajil, že v triumf na Julisce už ani nedoufal. Fotbalistům Sparty se středeční dohrávka 19. kola herně příliš nevydařila. Jenže nakonec borci z Letné na Dukle vyválčili vítězství 2:1, a tak dál živí nadějí na mistrovský titul. „Nic podobného jsem ještě nezažil," usmíval se sparťanský obránce Jakub Brabec, když rekapituloval průběh malého pražského derby s hodně nezvyklým finišem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha oslavují vítězný gól Bořka Dočkala (vpravo) v zápase s Duklou Praha.

Článek

Zápas rozhodla situace ze třetí, respektive čtvrté minuty nastavení, kdy sudí nařídil pokutový kop proti Dukle. Všemu předcházel střet brankáře Rady s vaším spoluhráčem Lafatou, domácí brankář nakonec dostal červenou kartu a z penalty vstřelil Dočkal vítězný gól. Jak jste vše viděl?

Byl jsem blízko... David Lafata se spoluhráči vytvořil tlak na gólmana, došlo k souboji na brankové čáře, Lafi tam přepadl přes gólmana, a pak už jsem jen viděl, jak Filip Rada udeřil Davida. To zřejmě viděl i rozhodčí, proto pískal.

Ještě v 87. minutě jste na Dukle prohrávali. Věřil jste ve vítězství a tím pádem uchování naděje na mistrovský titul?

Moc víry už jsem neměl. Bylo patrné, že jsme po nedělním utkání na Bohemce neměli moc síly, nebylo z čeho brát. O to důležitější je, že jsme výhru urvali.

Ale vlastně sedmdesát minut jste si nevytvořili žádnou šanci. Připravit si brankové příležitosti pro vás bylo hodně složité...

Trošku na nás všechno dolehlo. Dukla nás do ničeho dlouho nepouštěla, k tomu jsme inkasovali jako první. V ofenzivě jsme nebyli příliš výrazní, nedařilo se nám vůbec nic. Ale tlakem v závěru jsme duel otočili.

Už posedmé jste na jaře inkasovali jako první. Čím si vysvětlujete opakující se nepříznivý vývoj zápasů?

Určitě nejde o náhodu. Je to o zodpovědnosti všech hráčů. Poslední dva zápasy jsme drželi soupeře pod tlakem na jeho půlce, ale vyjel nám do brejku a my jsme místo přerušení nechali soupeře jít do velké příležitosti.

Byla pro vás velkou motivací hrozba, že Plzeň mohla za určité konstelace slavit titul v neděli na Letné, ale vaše výhra takovou variantu nepřipouští?

To byla doslova naše noční můra. Naštěstí jsme ji zažehnali.

Momentálně ztrácíte na vedoucí Plzeň osm bodů, pokud zvládnete nedělní vzájemný duel, bude rozdíl pětibodový. Jak vidíte naději na titul?

Je to pro nás těžké. Plzeň má velký náskok. Nyní jsme ho trošku stáhli, o víkendu můžeme z našeho manka ubrat další body. Technicky to (zisk titulu) je možné, stát se může cokoliv.

Reklama

Související témata: