Hlavní obsah

Stydím se, že jsem sparťan, napsal fanoušek. Lafata má frakturu lebky, kritizoval další

Velkou vlnu emocí vyvolává na sociálních sítích závěr středečního zápasu 19. kola Synot ligy mezi fotbalisty domácí Dukly a Sparty. Sudí Kocourek musel v nastaveném čase řešit tyto situace: faul Jiráčka, pravděpodobně ofsajdové postavení téhož hráče, ruku Štetiny, faul na brankáře Radu a gólmanův atak na Lafatu. Kocourkovo resumé: červená karta pro Radu a penalta pro Letenské.

Foto: Profimedia.cz

Sudí Tomáš Kocourek v obležení protestujících fotbalistů Dukly.

Článek
Fotogalerie

Co přesně Kocourek odpískal, to možná neví ani on sám. Přesto se k situaci již vyjádřil do zápisu o utkání. Hektickým závěrem utkání na Julisce se již zaobírala i komise rozhodčích v čele s šéfem Miroslavem Tulingrem.

Na sociálních sítích celá situace vyvolala velký ohlas už nyní. Vyjádřil se k ní i hokejový redaktor Robert Záruba. „Asi jako každý nezávislý pozorovatel bych si přál dramatický závěr fotbalové ligy. Ale tohle? Kdo to teda režíruje?" ptal se na twitteru šéfkomentátor ČT.

Sparta na úrovni exkrementu

Některé sparťanské fanoušky poléval po incidentu stud. „Už 50 let se považuji za sparťana. Mnohokrát jsem jásal, mnohokrát mi bylo smutno. Včera jsem se poprvé styděl," napsal Zdeněk Řehák. „Tolik přehmatů během pár vteřin. Buď neumí Kocourek pravidla, anebo to byl úmysl. Otázka je, co je horší," napsal Petr Špírek v diskuzi na facebookové stránce Sport.cz.

Celou situaci odsoudil také Pavel Gregor: „Nemyslím si, že včerejší špínu nemohou rozdýchat jen Plísňáci, jak plzeňské fanoušky nazýváte. Podle mě včera Sparta klesla na úroveň exkrementu u všech nezaujatých lidí sledujících fotbal. A dokonce i u mnoha fanoušků Sparty. Viděl jsem spoustu sportovních faux pas, mnohdy velice pravděpodobně zařízených pomocí úplatků, ale na včerejší zápas ani jeden z nich nemá."

Vízek se zaměří na sudí

Podobně jako bývalý internacionál a útočník Dukly Ladislav Vízek, i někteří fanoušci si všimli herecké etudy Davida Lafaty, který po dotyku brankáře Filipa Rady teatrálně upadl, jako by utrpěl ošklivé zranění. „Lafata už má po sezóně. Podle jeho reakce na tu dělovou ránu musí mít aspoň zlomené tři obratle, frakturu lebky a těžký otřes mozku," dělal si legraci Jiří Šafář.

Právě Vízek a spolu s ním pravidlový expert Robert Henn se zaměří na výkony sudích ve šlágru příštího kola, v němž tuto neděli od 20:00 hodin na vyprodané Letné přivítá Sparta lídra soutěže a obhájce titulu z Plzně.

"Chyby rozhodčích, jejich vliv na zápasy v závěru ligy i změny pravidel jsou českými fanoušky čím dál tím více sledované. O2 Sport se proto k vrcholnému zápasu ligy rozhodlo jednu z multidimenzí věnovat čistě této tématice," vysvětluje Marek Kindernay, ředitel O2 Sport, která bude zápas vysílat.

Který ze tří rozhodčích v inkriminovaném okamžiku nejvíce chyboval?
hlavní Kocourek
19,7 %
brankový Orel
2 %
pomezní Peřina
1 %
vinu nesou všichni stejně
77,3 %
Celkem hlasovalo 41368 čtenářů.

Reklama