Hlavní obsah

Sparta musí, jinak ztratí poslední šanci. To je naše výhoda, těší Hubníka

Plzeň

Letnou dobře zná z hostování v roce 2009. Byť má na pražskou štaci příznivé vzpomínky, obránce Plzně Roman Hubník ve vzájemných duelech Spartě nic nedaruje. Ostatně, dokázal to před 12 měsíci, kdy gólem na Letné přispěl k výhře 2:0, čímž Viktoria rozhodla bitvu o titul. Stoper ví, že ligový grál je blízko i nyní. Odmítá však hlasy, podle kterých je už hotovo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský stoper Roman Hubník slaví gól proti Jihlavě. Archivní snímek.

Článek

Jak blízko je Plzeň titulu?

Hodně blízko, zároveň však hodně daleko. Poslední kroky jsou vždycky nejtěžší. Je ošidné myslet si, že titul máme v kapse.

Nestraší vás memento Barcelony, která během třech kol ztratila devítibodový náskok?

U Barcelony je to jiné. Nepovedla se jí Liga mistrů, vyřazení ve čtvrtfinále se na ní projevilo v lize. My na jaře jedeme vlastně jenom ligu.

Budí respekt jarní Sparta, která dokráčela do čtvrtfinále Evropské ligy?

Ty dvě soutěže bych oddělil. V Evropské lize to Sparta zvládla velice dobře, sehrála několik skvělých zápasů. Jenže po takových utkáních není jednoduché se přeorientovat na ligu...

Jste klidnější, že na Letnou jedete s náskokem 8 bodů?

Ještě nedávno jsem si myslel, že rozdíl bude tříbodový, nebo maximálně šestibodový. Všichni očekávali, že na Spartě půjde o rozhodující zápas. To, že tam jedeme s náskokem osmi bodů, je určitě výhoda. Sparta prostě musí, jinak ztratí poslední šanci. A i kdyby nad námi vyhrála, stejně to budeme mít ve svých rukou my.

Čekáte vyhrocený duel?

S emocemi ani s přemotivovaností osobně problém nemám. Možná, když jsem byl mladší, ale teď to už snad nehrozí. Může se stát samozřejmě cokoliv, ale věřím, že žádný problém ani z jedné strany nenastane.

V zimě jste se vrátil z tříměsíčního hostování v Olomouci, úvodní dva jarní duely jste strávil na lavičce. Nebál jste se, že se do sestavy nedostanete?

Nejdřív vypadalo, že ze začátku hrát budu, pak se trenér rozhodl, že vsadí na kluky, kteří hráli na stoperu na podzim. Říkal mi, že moje šance přijde. Přišla, snažím se ji nepustit.

Trenér Krejčí dokonce nedávno prohlásil, že máte reprezentační formu...

Cítím se na hřišti dobře. Pokud by přišla nominace do národního mužstva, budu samozřejmě rád. Ale teď je mojí prioritou titul s Plzní.

Reklama

Související témata: