Hlavní obsah

Hořký dvougólový návrat. Kanonýra Škodu štvalo, že má Slavia zase jen bod

Praha

Přes měsíc trval gólový půst slávistického kanonýra Milana Škody. Když se v nejvyšší soutěži trefil naposledy, poslal Slavii do vedení v derby na Spartě. Tým z Edenu nakonec pražské derby prohrál, klíčový muž týmu trenéra Uhrina navíc následně ze sestavy kvůli zdravotním patáliím vypadl. Po dvouzápasové pauze se proti Teplicím v sobotu večer vrátil do hry a Severočechy pokořil dvěma zásahy. K vítězství však jeho gólový příspěvek nevedl. Bitva v Edenu skončila 2:2, Slavia remizovala už potřetí v řadě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kanonýr Milan Škoda řádil v sobotním zápase proti Teplicím.

Článek
Fotogalerie

„Byl jsem moc rád, když jsem po delší době mohl nastoupit. Moc jsem si zápas užil. Ale asi nemusím nijak dlouze líčit, jak moc mě štve, že jsme nevyhráli. Strašně jsme potřebovali tři body," kabonil se Škoda po utkání. „Mrzí mě, že moje dvě branky nestačily ke třem bodům. Věřil jsem ve vítězství, jenže jsme udělali chybu a inkasovali," posteskl si útočník Slavie nad zpackaným závěrem.

Ten sledoval po vystřídání jen z lavičky. Trávník opouštěl v okamžiku, kdy Slavia vedla 2:1. Nejprve ji poslal do vedení po centru Mihalíka. „Byla to docela těžká pozice. Měl jsem míč trošku za sebou, snažil jsem se hlavně trefit branku. Ale centr byl razantní, takže to prolétlo přes gólmana," vracel se k úvodní trefě zápasu Škoda. Za vyrovnaného stavu znovu strhl hlavou vedení na stranu domácích. „Zmrhal vrátil míč do vápna, já ho vlastně prodlužoval za sebe a zapadlo to do sítě," usmál se kanonýr Pražanů.

Po standardních situacích se dostal ještě k dvěma dalším nebezpečným hlavičkám, ovšem neuspěl, stejně jako když v průběhu druhého poločasu pálil zpoza velkého vápna pravačkou těsně vedle. „Při těch hlavičkách mi míč vždy nějak sklouznul. A při střeleckém pokusu mi někdo z protihráčů dával do rány nohu, nekopnul jsem to úplně v klidu," ohlížel se za promarněnými šancemi, po nichž mohl slavit druhý ligový hattrick v kariéře.

Místo toho musel překousnout už třetí remízu Slavie v řadě. „Boj o čtvrté místo bude hodně složitý, protože naše ztráta je veliká. Musíme hlavně udržet páté a doufat, že i tak se probojujeme do Evropy," přemítal Škoda nad neradostnou situací v tabulce, kde Pražané ztrácí na čtvrtý Liberec devět bodů.

Před bitvou v rámci příštího kola na hřišti Bohemians 1905 se těší paradoxně hlavně na trénink. „Necítil jsem se ještě fyzicky v pohodě. Nejprve jsem po derby se Spartou deset dnů laboroval se svalem, pak jsem byl nemocný. Potřebuji pořádně potrénovat," vysvětloval Škoda, jenž má na kontě třináct zásahů. Je o pouhé dva góly zpět za vedoucí dvojicí střelců Ďuriš-Lafata. „Jsem rád za každý gól a aktuálně vůbec neřeším, jestli mohu být nejlepším kanonýrem ligy."

Reklama

Související témata: