Hlavní obsah

Ani penalta Slavii k výhře nepomohla! Čtvrté místo je fuč, uznal zklamaný Uhrin

Praha

Třetí remíza v řadě zničila sen fotbalové Slavie o šanci vybojovat v nejvyšší soutěži čtvrtou příčku garantující předkolo Evropské ligy. Po remízách s Jabloncem a v Olomouci totiž svěřenci trenéra Uhrina mladšího v sobotu večer doma jen remizovali s Teplicemi 2:2. Spasit je mohl Hušbauer, jenže v páté minutě nastavení neproměnil pokutový kop, a tak je manko na čtvrtý Liberec už devítibodové.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný Josef Hušbauer po utkání 26. kola Synot ligy proti Teplicím.

Článek

Tým z Edenu tak má už jen teoretickou šanci, aby Severočechy z „bramborové" pozice sesadil. „Čtvrté místo je ztracené. Naše manko je veliké. Nyní bojujeme jen o to, abychom zůstali pátí," uznal trenér Dušan Uhrin mladší po sobotní ztrátě s Teplicemi.

Kouzlo čtvrté pozice je v jistotě účasti v předkole Evropské ligy. Pátá příčka sice může znamenat za jistých okolností účast v Evropě rovněž, ovšem jen za podmínky, že domácím pohárovým králem nebude Jablonec. V opačném případě pátý klub nejvyšší soutěže ostrouhá.

Slavia přitom v sobotu večer nemusela truchlit. Proti Teplicím měla nakročeno k vítězství. Dvakrát vedla. „Zbytečně jsme si zápas komplikovali. Už za bezbrankového stavu jsme měli obrovskou šanci, kdy jsme se dostali do přečíslení pět na tři. V pozdějším průběhu měl Škoda dvě tutové šance hlavou. A pak v poslední minutě přišla penalta. Něco z toho jsme prostě měli proměnit," zlobil se Uhrin.

Jenže Slavia třetí branku nepřidala a o vyrovnávací gól si vyloženě koledovala. Marné bylo trenérovo nabádání, aby jeho svěřenci hru vytáhli a dál byli aktivní jako do sedmdesáté minuty. „Druhému inkasovanému gólu předcházela strašná hrubka. Míč jsme mohli odvrátit do bezpečného území," lamentoval trenér Slavie.

A když si vybavil výkony mnohých svěřenců před přestávkou, byl nabroušený ještě více. „Někteří kluci podali velice podprůměrné výkony, což si budeme muset důrazně vyříkat," pronesl stroze Uhrin.

Nešťastníka Hušbauera, který pohřbil naděje Slavie na vítězství neproměněným pokutovým kopem, nijak nezatracoval. „Na penaltu byl určený jako první. Že ji nedal, mě pochopitelně netěší. Ale jinak hraje přesně podle našich představ. Jeho úkolem je hru uklidnit, dát míč na zem, což plní. Doufám, že do dalšího utkání se z neproměněné penalty probere," pokrčil rameny Uhrin při vidině střetu s Bohemians 1905.

Reklama

Související témata: