Hlavní obsah

Záchrana je jediným příbramským cílem. Bude to na krev, tuší Tobiáš

Brno

Očekávané ztráty předposlední Olomouce nevyužili. V tabulce nejvyšší soutěže čtrnáctí fotbalisté Příbrami padli v Brně 0:2 a na sestupovou příčku mají stále tříbodový náskok.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami Pavel Tobiáš.

Článek
Fotogalerie

Po přestávce neuhlídali krátce po sobě hlavičkující Škodu a Řezníčka. „Inkasovat dvakrát ze vzduchu je strašně mrzuté. Po velmi solidním prvním poločase jsme si nechali dát dva hloupé góly. Pak už to byla z naší strany jen křeč a zmar," posteskl si příbramský kouč Pavel Tobiáš.

„Chtěli jsme v Brně konečně Sigmě odskočit, ale bohužel se starosti s námi táhnou dál. Závěr sezóny bude určitě na krev, avšak v Příbrami jsme zvyklí podstupovat těžké záchranářské bitvy. Udržet se v lize je teď naším jediným cílem," vyhlásil.

Záložník Příbrami Tomáš Pilík litoval, že deset minut před pauzou neproměnil vyloženou šanci. „Zakončoval jsem poslepu ve skluzu, chtěl jsem balón prorvat do sítě. Melichárek mě bohužel vychytal, ani nevím jak," líčil Pilík, který měl za to, že mohlo jeho mužstvo získat na Moravě aspoň bodík. „Jenže po změně stran Zbrojovka potrestala naše dvě zaváhání a to už se pak těžko honilo. Liga bude pro nás bohužel napínavá až do konce," postěžoval si Pilík.

Před několika měsíci se o jeho přestupu do Brna hovořilo jako o hotové věci. „K tomu už bych se skutečně nerad vracel. Něco z toho, co bylo napsáno, pravda byla, další věci nikoli. Jen já vím, jak se to všechno seběhlo," pronesl neurčitě.

Řezníček sestup Příbrami nepřeje

Pilíka v zimní přestávce lákal do Zbrojovky i útočník Jakub Řezníček, který je s ním v příbuzenském vztahu. Teď se stal příbramským katem, druhým gólem zpečetil triumf Brna. „Petr Buchta předložil perfektní míče mně i Škodovi. Pěkně zapadly k tyči. Musíme ho pochválit," plánoval autor dvanácté branky v sezóně. „Co je nad deset tref, to už je nadplán," uculoval se.

Svoje bývalé spoluhráče Řezníček trochu litoval. „Nezávidím jim, v jaké situaci se ocitli. Příbrami pořád fandím. Určitě se zachrání," věří svému někdejšímu klubu.

Šestá Zbrojovka, která se dál chlubí stoprocentní jarní bilancí na domácím hřišti, se naopak dotáhla na dva body na pátou příčku, která může znamenat účast v předkole Evropské ligy. „Bylo by to krásné. My ale budeme považovat za úspěch všechno od osmého místa výš," tvrdil Řezníček.

Reklama

Související témata: