Hlavní obsah

Klokani jásají, po jedenácti letech se zbavili zátěže konkurzu

Aktualizováno

Fotbalový klub Bohemians Praha 1905 se po jedenácti letech zbavil zátěže konkurzu. Majitelé v pátek dopoledne uhradili poslední částku potřebnou k vyrovnání konkurzního dluhu zkrachovalé FC Bohemians Praha, a.s., šlo o symbolických 1 905 000 korun. Klokani mají důvod k jásotu - po záchraně Ďolíčku nyní odstranili také druhý handicap, který klub vyčerpával. Teď de facto vstupují do nové éry.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians mají důvod slavit...

Článek

Dva dny před derby se Slavií dosáhli ještě zásadnějšího vítězství, než jakým může být skalp vršovického rivala. "Datum 29. dubna 2016 bude zapsáno v historii klubu zlatým písmem. Dnešního dne byla odstřihnuta velká koule u nohy bránící Bohemce jedenáct let v rozletu. Koule s nápisem konkurz," hlásí klubové stránky.

V pátek ráno se majitelé Bohemians, zastoupeni předsedou představenstva Dariuszem Jakubowiczem, místopředsedou představenstva Ondřejem Novotným a advokátem Pavlem Fráňou, sešli, aby uhradili poslední částku potřebnou k vyrovnání konkurzního dluhu zkrachovalé FC Bohemians Praha, a.s.

Na základě úhrady veškerých dlužných pohledávek pak se správcem konkurzní podstaty Robertem Hynkem podepsali Dohodu o narovnání, která znamená konec jedenácti let boje s konkurzem. „Tímto krokem je konkurz fakticky ukončen," raduje se ředitel klubu Darek Jakubowicz.

Konečně se mohou věnovat jen fotbalu

Nedávno klub slavil jinou zásadní událost na magistrátu, který se zavázal odkoupit Ďolíček. Díky výrazné pomoci fanoušků překonal hrozící krach.

„Mým základním cílem bylo ukončit konkurz a vyřešit stadión, což jsem i veřejně slíbil. Nyní je jasné, že obojí se podařilo. Jsem šťastný, že v nové sezóně už se budeme moci poprvé v éře znovuzrozené Bohemky věnovat plně fotbalu," poukazuje předseda představenstva Dariusz Jakubowicz.

„Je to bez nadsázky historická chvíle v dějinách Bohemky," nešetří superlativy ani Ondřej Novotný, místopředseda představenstva, který je v současnosti také jediným majitelem akcií FC Bohemians Praha v konkurzu. V obou pozicích vystřídal nedávno zesnulého Vladislava Suchého.

„I za Vláďu jsem nesmírně šťastný, že se podařil letitý souboj se zlem za záchranu Bohemky dotáhnout do konce. On vlastně upekl dort, z něhož teď slízávám smetanu. Na všechny, kteří dokázali dotáhnout Bohemku přese všechna úskalí až k dnešnímu velkému okamžiku, bychom neměli nikdy zapomenout," zdůrazňuje Novotný.

Reklama