Hlavní obsah

Zlín zachránil na Slovácku bod. Na konci sezóny může být klíčový, tuší trenér Páník

Uherské Hradiště

Fotbalistům Slovácka se nepodařilo oplatit Zlínu v krajském derby porážku ze soupeřova stadiónu v podzimní části první ligy. Přestože tým z Uherského Hradiště vstřelil po přestávce vedoucí gól, střídající Diop zajistil o záchranu bojujícím hostům šest minut před koncem remízu 1:1 a cenný bod.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tomáš Holý ze Zlína.

Článek

„Jsem strašně šťastný. Dal jsem premiérovou branku ve zlínském dresu, ale největší radost mám z toho, že jsem pomohl týmu. Mužstva pod námi bodovala, takže by bylo hodně špatné, kdybychom v Hradišti vyšli naprázdno," říkal spokojený Senegalec Dame Diop, který do Zlína přišel v zimní pauze ze Slavie.

Rovněž zlínský kouč Bohumil Páník plichtu bral. „S cílem neprohrát jsme na Slovácko cestovali. Těžce vybojovaný bodík může být na konci sezóny klíčový. Bude to ovšem zřejmě boj až do konce, my teď potřebujeme zvládnout domácí střetnutí s Příbramí," měl jasno.

Podle Páníka ožil jeho celek v Uherském Hradišti paradoxně až po inkasovaném gólu. „Z kluků najednou spadlo napětí a zlepšení přinesla i střídání. Rychlostně zdatní Diop s Jordanem naši hru rozhýbali. Povedlo se nám vyrovnat, podle mého názoru zaslouženě," mínil Páník, který tentokrát odložil sportovní oblečení a svůj tým dirigoval ze střídačky ve slušivém obleku. „Tušil jsem, že v hledišti bude skoro šest tisíc diváků, a tak jsem chtěl přispět k slavnostní atmosféře střetnutí. Derby zápasy mám totiž strašně rád," vysvětlil.

V táboře Slovácka po utkání zdaleka tak dobrá nálada nepanovala. „Hrozně moc jsme chtěli Zlínu oplatit podzimní prohru. Bohužel se nám to nepodařilo," litoval hradišťský stoper Tomáš Košút, který si marně lámal hlavu, proč jeho mužstvo po vedoucí trefě tolik polevilo. „Najednou jsme začali zbytečně ztrácet míče a brejky Slovácka nám dělaly čím dál větší problémy. Po jednom z nich jsme inkasovali. Ani nevím, kde se stala rozhodující chyba. V kabině každopádně nebylo po utkání veselo," prozradil slovenský obránce.

Trenér Slovácka Svatopluk Habanec uvítal, že jeho celek ukončil nelichotivou sérii tří ligových nezdarů v řadě. „Také herně jsme se výrazně zlepšili. Bohužel tomu ale chyběla třešinka v podobě tříbodového zisku," uvědomoval si.

Připustil, že je trochu zklamaný. „I kvůli našim fanouškům, pro něž je duel se Zlíňany mimořádně prestižní záležitostí. Teď uděláme všechno pro to, abychom ve zbývajících třech ligových kolech nasbírali co nejvíc bodů a udrželi se v lepší polovině tabulky," zaúkoloval svůj tým Habanec.

Reklama

Související témata: