Hlavní obsah

Spartu obral o výhru sparťan dvakrát proměněným přímým kopem. Velká paráda, lebedil si

Teplice

Necelých pět minut dělilo fotbalovou Spartu od vítězství v Teplicích. Jenže pak si míč k přímému volnému kopu v nedělní bitvě 27. kola nejvyšší soutěže postavil útočník Severočechů Roman Potočný a luxusně zatočil míč přes zeď do sítě, čímž zařídil remízu 1:1.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický útočník Roman Potočný (vpředu) a sparťanský obránce Ondřej Zahustel.

Článek

„Pro mě je to velká paráda. Já byl od dětství vedený ke Spartě. Dopředu jsem hlásil, že kdybych dal gól, budou mě hledat čtyři dny. Ale asi to nezrealizuju," smál se po utkání Potočný, který jako dorostenec zkoušel právě na Letné štěstí. Marně. Nicméně láska a přízeň ke Spartě mu zůstala. „U nás v Roudnici je plno sparťanů," přitakával pětadvacetiletý borec.

Jako tradičně měl na tribunách teplického stadiónu velkou podporu. „Z nejbližších chyběla jen přítelkyně, musela do práce. Ale dorazili rodiče a asi šedesát známých. Většina přívrženců Sparty. Nicméně když nastupuji do zápasu právě proti Letenským, tak fandí mně. Nic mi vyčítat nebudou," ujišťoval Potočný, že msty za ukradené body se od přívrženců Sparty bát nemusí.

Vyrovnání zařídil z přímého kopu, který zahrával dvakrát. Trefil se už poprvé, ovšem sudí zlomek vteřiny před exekucí písknul. „Netuším proč, ale myslím, že kvůli strkanici ve zdi. Kluci se tam rvali," vykládal Potočný, jehož první pokus mířil na pravou ruku brankáře.

Vavruška: Levou nohu má úžasnou

I při druhém pokusu zachoval chladnou hlavu. „Nenechal jsem se rozhodit a řekl si, že kopnu míč na druhou stranu než poprvé. Povedlo se to parádně," lebedil si teplický střelec.

„Už jsem viděl jednou něco podobného ještě jako hráč. Když jsem tehdy narukoval do pražské Dukly, tak Ján Geleta vymetl dvakrát z přímáku šibenici. Tentokrát jsem pochopitelně z Potočného úspěchu velkou radost neměl," usmál se hořce Zdeněk Ščasný, trenér Sparty. „Má levou nohu úžasnou. Trestňáky jsou z velké míry otázka psychiky a na Romanovi je vidět, že si věří," klaněl se i teplický kouč David Vavruška.

Díky Potočnému mají Severočeši v tabulce čtyřbodový náskok na předposlední Olomouc. Bod jim přitom vystřelil nejen v neděli se Spartou, ale už v březnu, když v poslední minutě zařídil vyrovnání na hřišti Bohemians 1905. „Na podzim jsem měl smůlu, když jsem si při zápase juniorky přetrhl vazy v rameni. Teď mám prostě štěstí," glosoval střelecké úspěchy skromně teplický útočník.

Udrží fotbalisté Sparty v ligové tabulce druhou příčku?
Ano
40,8 %
Ne
59,2 %
Celkem hlasovalo 9062 čtenářů.

Reklama

Související témata: