Hlavní obsah

Slávista Švec málem potopil Slavii. Jsme rarita, ví kouč Uhrin

Ne všechny předzápasové zprávy jsou vždy pravdivé. Jedna z těch před vršovickým derby pravila, že záložník Michal Švec nesmí podle dohody klubů nastoupit, protože u Botiče hostuje právě z Edenu. Jaké však bylo překvapení, když fotbalista v zelenobílém dresu Bohemians 1905 do derby (0:0) vyběhl. V závěru mu dokonce moc nechybělo, aby dal své Slavii gól a rozhodl.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Michal Švec (vlevo) z Bohemians 1905 stíhá slávistu Murise Mešanoviče.

Článek
Fotogalerie

Ani on sám původně nepočítal s tím, že si proti Slavii zahraje. „V týdnu za mnou ovšem přišli z vedení Bohemky, že nastoupit můžu. Víc jsem vědět nepotřeboval. Moc příjemný zápas to pro mě nebyl, ale teď hraju za Bohemku. A kdybych dal Slavii gól, tak OK," usmívá se Michal Švec.

Česká fotbalová praxe nepovoluje hráčům na hostování nastupovat proti svým mateřským klubům. Nouze však Klokany přiměla, aby se mrkli do Švecovy smlouvy. A výsledek je příjemně překvapil.

„Zakazovat nastoupit nikdo hráčům nemůže, ale start proti mateřskému klubu je vždy pod patřičným doplatkem. My jsme měli před derby velké starosti se sestavou, proto jsme řešili Michala. A zjistili, že žádnou takovou klauzuli ve smlouvě nemá, což ze strany Slavie kvituji. Proto jsme ho postavili, i když i já si nejprve myslel, že hrát nemůže," líčí Roman Pivarník, trenér Bohemians 1905.

Jeho protějšek se upřímně podivuje velkorysosti vedení Slavie. „Věděl jsem, že Švec může nastoupit. My hrajeme o něco, Bohemka hraje o něco... Jsme rarita v České republice. Když někam hráče dáme, ještě ho platíme a může hrát i proti nám. Nikdo to u nás nedělá, ani Sparta, ani Plzeň. Snad Liberec, ale jak říkám, my jsme rarita," poukazuje kouč Dušan Uhrin.

Další záložník Prošek, který v Bohemians 1905 také hostuje ze Slavie, se v zápise o utkání neobjevil.

Reklama

Související témata: