Hlavní obsah

Evropa Slavii motivuje. Proto musí fandit Spartě...

Praha

Pikantní scénář změnil gard. Původně se zdálo, že fotbalisté Slavie mohou mít v rukou osud Sparty - v případě, že by se o mistrovský titul hrálo až do posledního kola, v němž do Edenu přijede Plzeň. Jenže Viktoria je již tři kola před koncem mistrem a vztah pražské výpomoci se otáčí. Sešívaní teď naopak potřebují, aby jim Letenští odstranili z poháru Jablonec. Pak by Škoda a spol. snáze došli do Evropy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slavie Praha Milan Škoda oslavuje vedoucí gól sešívaných proti Teplicím. Dovede je zpátky do Evropy...?

Článek
Fotogalerie

Vršovické derby v Ďolíčku skončilo bez branek. Jak jinak, Slavia remizovala počtvrté v řadě. Proto po neděli ví, že v lize neskončí lépe než pátá. Proto má jistotu, že je zcela v rukou Jablonce. Z páté příčky proklouzne do kvalifikace Evropské ligy pouze v případě, že Jablonec nezíská domácí pohár. A jelikož v prvním duelu semifinále porazil Spartu 2:0, má už nakročeno do teplického finále proti Mladé Boleslavi.

Sešívaní prostě musejí fandit Spartě, aby se ve středeční odvetě pochlapila a odstranila Jablonec ze scény, dokud je čas...

„Snad aspoň páté místo před Brnem udržíme. A Jablonci teď rozhodně nefandíme," souhlasí útočník Muris Mešanovič.

„Pohár samozřejmě sledujeme," usměje se trenér Dušan Uhrin.

Vedení Slavie ústy nového šéfa Jaroslava Tvrdíka vyhlásilo pro příští sezónu útok na medailové příčky. Proč ale pohrdnout návratem do Evropy již nyní, když čínští majitelé již v zimě investovali do osmi posil?

Budují tým s perspektivou

„Musíme dát mužstvo ještě dohromady. Přivedli jsme mladé hráče, reprezentanty do 21 let. Máme tým s perspektivou. Evropské poháry jsou pro Slavii důležité jako motivace. Ověřit si, jestli na ně máme, nebo ne. Když jsem trénoval Mladou Boleslav, původně jsme netušili, že budeme hrát poháry. A pak se nám v nich dařilo," poukazuje Uhrin.

Obroda sešívaných je během na delší trať. „Mezi Slavií a Jihlavou, odkud jsem přišel, je veliký rozdíl. Už jen daleko větším očekáváním. Jsem tady čtyři měsíce, ale zvykám si," líčí za zimní posily Mešanovič.

Navzdory logickým argumentům se však čekalo, že nová Slavia zabere dřív. Kouč neskrývá, že ke spokojenosti má daleko.

„Do vršovického derby jsme vstoupili se zbytečnou bázlivostí. Myslel jsem, že se o to víc porveme. Takhle se o body nehraje!" vadí Uhrinovi.

Bázliví nemají v Edenu co dělat

„Získali jsme aspoň bod, o který jsme se zase posunuli od Brna. Ale jinak nejsem se zápasem vůbec spokojený. Naši hráči fotbal umí, ale takhle se na hřišti schovávat nelze. Třeba v ofenzivě mi absolutně chyběla odvaha. Je to hrozně málo. Psychikou to není, bázliví hráči nemají ve Slavii co dělat," láteří trenér.

Tři kola před koncem mají sešívaní tříbodový náskok před Brnem, s nímž mají také lepší vzájemnou bilanci. Jejich evropský osud však má v rukou Jablonec.

Proto nastal výjimečný stav, kdy slávisté na chvilku fandí Spartě.

Probojuje se Slavia do pohárové Evropy?
Ano
32,8 %
Ne
67,2 %
Celkem hlasovalo 5154 čtenářů.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články