Hlavní obsah

Sparťan Frýdek po otřesu mozku v Teplicích ještě zůstává v nemocnici

Praha
Aktualizováno

Fotbalista Martin Frýdek zůstává v nemocnici po otřesu mozku, který utrpěl v nedělním utkání 27. kola první ligy v Teplicích. Lékaři se rozhodli ponechat si sparťanského záložníka na pozorování minimálně do úterý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zraněný záložník Sparty Martin Frýdek opuští trávník v Teplicích na nosítkách.

Článek
Fotogalerie

Čtyřiadvacetiletý Frýdek svedl v 64. minutě zápasu v Teplicích hlavičkový souboj s domácím Martinem Fillem, při kterém dostal loktem do obličeje. Zůstal ležet na trávníku a musel být odnesen na nosítkách. Po utkání byl otřesený Frýdek převezen do nemocnice na Františku.

"Původně se zdálo, že v nemocnici zůstane jen přes noc, ale lékaři si ho tam chtějí nechat ještě minimálně do úterý," řekl tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík. "Teprve do dalších vyšetřeních bude jasné, zda Martina propustí do domácího ošetření," dodává.

Inkriminovaný souboj sudí Jan Jílek posoudil jako Frýdkův faul. Trenér Sparty Zdeněk Ščasný se po utkání zlobil, že nebyl Fillo potrestán.

"Myslel jsem, že je hlavní chránit zdraví hráčů. Martin dostal třikrát loktem do obličeje od (Martina) Filla a teď jede do nemocnice s podezřením na otřes mozku. Co k tomu mám víc říct. Že po takových zákrocích hráč dohrál, je pro mě naprosto nepochopitelné. Považuji to za trestný čin," řekl Ščasný na tiskové konferenci.

Marodku plní reprezentanti

Frýdek je dalším ze sparťanů, jež postihlo zranění ve chvíli, kdy aspirují na start na mistrovství Evropy ve Francii. Ondřej Zahustel právě v Teplicích nastoupil poprvé od zlomeniny ruky. Josef Šural vypadl v derby na Bohemians a některé černé scénáře pravily, že kvůli pochroumaným vazům v kotníku o šampionát přijde.

„Po splasknutí otoku se naštěstí ukázalo, že není nutná operace. Pepa se po konzervativní léčbě opatrně vrací na hřiště," avizuje Kasík pro Sport.cz.

Nemocný je kanonýr David Lafata, zdravotní problémy již od podzimu sužují záložníka Lukáše Váchu. Pro kouče Vrbu byl variantou také dlouhodobě absentující stoper Mario Holek...

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice