Hlavní obsah

Hubník, Čížek a Folprecht usilují o cenu pro Hráče měsíce

Praha
Aktualizováno

Do nominace na Hráče dubna se ve fotbalové Synot lize dostali plzeňský šampión Roman Hubník, tahoun Bohemians Tomáš Čížek a mladý záložník Zdeněk Folprecht ze Slovanu Liberec. Trenér měsíce pak vzejde z trojice Karel Krejčí (Plzeň), Václav Kotal (Brno) a Jindřich Trpišovský (Liberec).

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Roman Hubník z Plzně se raduje s fanoušky z výhry a titulu.

Článek

S anketou má nejvíce zkušeností plzeňský obránce, ale už teď je jisté, že budoucí vítěz získá svou první cenu. Pro Romana Hubníka by byla individuální trofej oceněním jeho důležité práce pro tým i příjemné završení pohádkového příběhu. Zkušený zadák strávil podzimní část z rodinných důvodů ve své rodné Olomouci a poté se vrátil na západ Čech pro titul.

Sedmatřicetiletý Tomáš Čížek vstřelil ve čtyřech dubnových zápasech jediný gól při porážce v Brně, ale pochvalu si vysloužil za parádní výkon v domácím duelu se Spartou a následně i při venkovní výhře v Jihlavě. Zmíněné čtyři body klokany výrazně přiblížily záchraně.

Ve formě je také Zdeněk Folprecht. V Souboji plejerů vládl ve střelbě na břevno a na ligovém trávníku si připsal první ligový gól. Druhý přidal v posledním utkání s Brnem, které Slovanu zajistilo účast v evropských pohárech. Severočeši jsou ale ve hře o Ligu mistrů, protože mohou řádně potrápit druhou Spartu, a to i díky svému záložníkovi.

Také souboj o nejlepšího trenéra měsíce dubna bude velmi napínavý. Do nominované trojice se po právu dostal kouč mistrovské Plzně Karel Krejčí, březnový vítěz z loňska Václav Kotal a nováček Jindřich Trpišovský, jenž dotáhl Liberec do evropských pohárů.

Hlasovat mohou fanoušci na oficiálním webu soutěže ode dneška až do čtvrtka.

Reklama