Hlavní obsah

V sobotu s Příbramí nás čeká utkání jara, tvrdí zlínský záložník Koreš

Jeho lob skončil sice na břevně, ale i tak nakonec výrazně přispěl k tomu, že si zlínští fotbalisté odvezli z prestižního ligového derby na Slovácku kýžený bod. Záložník Štěpán Koreš totiž dvacet minut poté ideálně uvolnil senegalského útočníka Diopa, jenž v závěru důležitého utkání v Uherském Hradišti vyrovnal na 1:1.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský záložník Štěpán Koreš (vpravo) a Juraj Chvátal ze Slovácka.

Článek

„Chystal jsem se zakončit sám, ale on si na mě křikl. Byl v ještě výhodnějším postavení, tak jsem mu dal míč pod sebe. Diopovi jsem věřil, na trénincích téměř pokaždé z podobných pozic skóruje," usmíval se šťastný Koreš, jenž nakonec nemusel litovat, že předtím jeho technická střela orazítkovala horní tyč. „Hned jsem cítil, že jsem dal do kopu až moc úsilí, a že to takhle může dopadnout. Smůla," říkal po utkání smířeně.

V poslední čtvrthodině si jeho tým vypracoval víc šancí než domácí, avšak Koreš považoval plichtu za spravedlivou. „Předtím totiž zahodilo pár střeleckých příležitostí i Slovácko," připomněl.

Lámal si hlavu, zda bylo možné zabránit vedoucí brance hradišťského celku. „Slovácko má kvalitní levou stranu. Civič s Havlíkem dobře kombinovali a posílali nebezpečné centry do naší šestnáctky. Jeden jsme bohužel nepokryli. Koné je urostlý, má sílu prosadit se v malém čtverci," přemítal sedmadvacetiletý Koreš.

Koreš: Neustále se zlepšujeme

I tak Zlíňané vybojovali v tomto ligovém ročníku ve vzájemných duelech tradičních rivalů čtyři body. „Jsme vládci kraje," potěšilo ho.

Ve Slavii nechtěný Koreš, který ve Zlíně hostuje, si však dobře uvědomuje, že na rozdíl od Slovácka nemá jeho celek ještě zdaleka jistotu záchrany mezi elitou. Na předposlední Olomouc má čtyřbodový a na čtrnáctou Příbram tříbodový náskok. Právě fotbalisty z Příbrami přivítá zlínský nováček v sobotu na svém hřišti. „To bude pro nás zápas jara. Vítězství by nám už přineslo téměř definitivu," spočítal si Koreš.

Jenže Zlíňané v odvetné části soutěže jako jediný ligový tým ještě radost z plného bodového zisku nepoznali. „Neustále se ovšem zlepšujeme. Už se nám začíná dařit střílet góly. Teď půjde o to, abychom zároveň žádný nedostali. V zápase s Příbramí by se to mohlo sejít obojí," přál si Koreš.

Jak dopadne sobotní duel 28. kola fotbalové Synot ligy mezi Zlínem a Příbramí?
Vyhraje Zlín
66,7 %
Utkání skončí remízou
15,5 %
Zvítězí Příbram
17,8 %
Celkem hlasovalo 453 čtenářů.

Reklama

Související témata: