Hlavní obsah

Bývalý reprezentant Polák se definitivně vrací do Brna

Brno

Bývalý reprezentační záložník Jan Polák se po téměř čtrnácti letech vrací do brněnské Zbrojovky. Pětatřicetiletý fotbalista, který naposledy působil v druholigovém německém Norimberku, podepíše v mateřském klubu dvouletou smlouvu a ve druhé polovině června se zapojí do letní přípravy prvoligového mužstva.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jan Polák (vlevo) ještě v dresu národního týmu se snaží obejít skotského obránce Huttona.

Článek

„Slibujeme si od něho obrovskou kvalitu. Jsem rád, že jsme se dohodli. Dobří holubi se vracejí," uvedl šéf Zbrojovky Václav Bartoněk na adresu hráče, jenž kvůli potížím s lýtkem odehrál na jaře jen deset minut proti Lipsku. Brněnské vedení chce Polákovi po skončení hráčské kariéry nabídnout post v klubovém managementu.

Defenzivní středopolař hrál v Brně od deseti do jednadvaceti let, poté zamířil do Liberce. V ligovém celku Zbrojovky debutoval už v sedmnácti a odehrál za ni v nejvyšší tuzemské soutěži 124 zápasů.

Vedle Norimberku nastupoval Polák v zahraničí i za belgický Anderlecht a německý Wolfsburg. Je účastníkem mistrovství světa v roce 2006, evropského šampionátu o dva roky později i olympijských her 2000.

Reklama

Související témata: