Hlavní obsah

Asi na ligu nemáme, posteskl si Buchta, když Dukla přiblížila Sigmu druhé lize

Praha

Tři předešlé zápasy proseděl kapitán olomoucké Sigmy Miloš Buchta jen na tribuně. Po vyloučení v Liberci dostal trest na tři zápasy, a tak boj spoluhráčů o záchranu sledoval jen v nucené roli diváka. V pátek odpoledne se na Julisce vrátil mezi tyče, prohře však zabránit nedokázal. „Na hřištích soupeřů jsme neškodní," naříkal pětatřicetiletý brankář po duelu, v němž fotbalisté Dukly slavili výhru 2:0.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Obránce Dukly Ondřej Vrzal (vlevo) a Petr Ševčík z Olomouce v páteční předehrávce 28. kola Synot ligy.

Článek
Fotogalerie

Inkasoval jste po dvou standardních situacích. Mohl jste některému z gólů zabránit?

Při druhé brance šel Vrzal za míčem při rohu jako buldok, nedalo se s tím nic dělat. Při první byla chyba, že jsme nechali Duklu rozehrát nakrátko a naši hráči, určení k pokrytí situace, vůbec nezachytili náběh protihráčů. Já jsem si při centru udělal půlkrok dopředu, ale ani kdybych zůstal na čáře, míč bych neměl.

Výkon do přestávky však neodpovídal hře mužstva usilujícího o záchranu. Všude jste byli pozdě, prohrávali souboje, ztráceli míče a defenziva byla neuvěřitelně propustná.

Ohromně mě mrzí, co jsme předváděli. Opakovaně studujeme soupeře a říkáme si, co je třeba dělat. Jenže pak jsme na hřišti bojácní, ustrašení. Nic si nedovolíme. Hodně šancí následně připravujeme soupeřům sami po hrubých chybách. Kdyby Dukla byla jen o trošičku produktivnější, mohl být zápas vyřešený do přestávky.

Byť jste byli pod tlakem, připravili jste si několik velmi nadějných situací. Sráží vaše spoluhráče nervozita z bojů o záchranu?

Je na nás vidět, že jsme v křeči. Ač jsme nehráli dobře, šanci jsme si připravili. Jenže něco prostě proměnit musíme. Nechci vynášet žádné soudy, budeme bojovat do posledního kola, ale asi na ligu nemáme.

Z posledních osmi zápasů na hřištích soupeřů jste získali jediný bod. Přitom v posledních dvou kolech vás ještě čeká utkání na Slovácku. Pokud bídnou sérii nezlomíte, poslední zápas s Teplicemi bude zřejmě už jen na rozloučenou s nejvyšší soutěží. Děsí vás los?

Jestli nejsme schopní vyhrát venku ani jeden zápas za celé jaro, nemáme v nejvyšší soutěži co dělat. Jakmile vyjedeme z Olomouce, jsme úplně neškodní. Nepamatuji si, kdy jsme na hřišti soupeře odehráli dobrý zápas. Udržet se mezi elitou bude velmi těžké. Ale budeme bojovat, dokud bude naděje.

Zachrání se fotbalisté Olomouce v první lize?
Ano
21 %
Ne
79 %
Celkem hlasovalo 3650 čtenářů.

Reklama

Související témata: