Hlavní obsah

Nejhorší zápas v sezóně, lituje Trpišovský. Liberec ale dál hraje o bonusy

Předvedli zřejmě nejhorší výkon sezóny, přitom jim nijak výrazně neublížil. Co by za to spousta jiných klubů dala... Fotbalisté Liberce prohráli na Spartě hladce 0:3, ovšem stále živí naději, že v posledním ligovém kole v Mladé Boleslavi si mohou vzít třetí příčku zpátky - a s konečnou platností. „Doufám, že se v posledním kole bude o třetí příčku hrát. Klíčem je porazit doma Zlín,“ poukazuje trenér Jindřich Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký trenér Jindřich Trpišovský během utkání na Spartě.

Článek
Fotogalerie

K žádné bitvě o druhé místo ani nedošlo. Liberec naháněl v posledních týdnech rozložené Spartě hrůzu jen úvodní čtvrthodinku. Pak se nechal zatlačit, ještě do přestávky dvakrát inkasoval - a bylo po všem.

„Nechci, aby to znělo nabubřele. Před zápasem jsem ovšem hráčům v kabině řekl, že když podáme náš standardní výkon, zápas zvládneme a důležité tři body získáme. Doma jsme silní, Liberec jsme vlastně k ničemu nepustili," libuje si trenér Zdeněk Ščasný, jehož Spartě stačí ve dvou zbývajících kolech v Brně a doma s Jihlavou uhrát jen bod, aby měla jisté druhé místo a tím i kvalifikaci Ligy mistrů.

„Tvrdím dál, že si to musíme uhrát sami," zdůrazňuje Ščasný.

Porážka jako školení

Liberec měl již po minulé výhře nad Brnem v kapse start v pohárech. Druhý už být nemůže, ale umístěním na třetí příčce by si ušetřil jedno předkolo Evropské ligy.

„Cíl jsme splnili již minule. A řekli jsme si několikrát, že dál hrajeme už jen o bonusy," souhlasí trenér Jindřich Trpišovský.

Přesto je pro něj porážka na Letné nepříjemným zážitkem. „Zřejmě náš nejhorší výkon v sezóně. Připomínalo mi to mé začátky v Liberci. Sparta vyhrála naprosto zaslouženě, dostali jsme od ní školení ve výběru místa na hřišti," mrzí kouče.

V létě přijde další vlna odchodů

„Nejvíc mě mrzí, že první gól jsme inkasovali po autovém vhazování, o němž jsme se bavili. Pak už soupeř dominoval, my ve všem zaostávali a nestíhali. Velká škola..."

Výhodné třetí místo přesto není pro Slovan ještě ztraceno.

„Bylo by krásné - po všech odchodech hráčů v létě i v zimě, po všem, co se v sezóně seběhlo. Chceme udělat vše pro to, aby se v posledním kole o třetí místo hrálo. Zápas v Mladé Boleslavi bude navíc další test jako na Spartě, co nás čeká v létě. Začneme skládat mužstvo znovu, protože nás čeká další vlna odchodů. Abychom věděli, jak se hráči pohybují pod větším tlakem," avizuje Trpišovský.

Na jakém místě letos skončí liberečtí fotbalisté v lize?
Na třetím
39,5 %
Na čtvrtém
60,5 %
Celkem hlasovalo 1688 čtenářů.

Reklama